Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Επιστολή - Παρέμβαση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Α.Παπαμιμίκου στη νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Με μία επιστολή - παρέμβαση ο Πρόεδρος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος απευθύνεται  στους νέους της Ευρώπης προκειμένου να τους ενημερώσει για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.  Με αναφορές στο υψηλό ποσοστό ανεργίας, το καταθλιπτικό κοινωνικό περιβάλλον για τους νέους ανθρώπους και την ύφεση που έχει βυθίσει την αγορά, επιχειρεί να αναδείξει με τον τρόπο αυτό  την ανάγκη για την άμεση στροφή της ελληνικής οικονομιας στην ανάπτυξη. 
 
Στο κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΥΕPP) και έχει αναπαραχθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλών κεντροδεξιών νεολαιών, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ θέτει τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η Ελλάδα από εδώ και πέρα με στόχο την έξοδο από την κρίση. Με την κίνηση αυτή προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους για το γεγονός πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω της τις παθογένειες του παρελθόντος και παράλληλα υλοποιώντας μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και θεσμικές αλλαγές, να ανακτήσει την αξιοπιστία της διεθνώς. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει, "ξέρουμε πως πριν ζητήσουμε οτιδήποτε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, πρέπει να συγκρουστούμε με τους ίδιους μας τους εαυτούς. Να σπάσουμε νοοτροπίες που μας χρεοκόπησαν και να αλλάξουμε συμπεριφορές που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Όμως πρέπει να πάμε παρακάτω. Να δώσουμε το έναυσμα για μία νέα Ελλάδα που θα παράγει και θα λειτουργεί ορθολογιστικά". 

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τονίζει πως με τη νέα διακυβέρνηση της χώρας τα πράγματα έχουν αλλάξει.
 
  Ταυτόχρονα λαμβάνοντας ως δεδομένο την προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση, θέτει ένα γενικότερο προβληματισμό αναφορικά με τις προτεραιότητες των Ευρωπαίων και τις κινήσεις που πρέπει αυτοί να κάνουν για την επίλυση του ζητήματος. Ενδεικτικά σημειώνει στην επιστολή του: "η Ελλάδα οφείλει να κάνει βήματα μπροστά και να υλοποιήσει όσα έχει δεσμευτεί, όμως πλέον πρέπει και η Ευρώπη να αντιληφθεί το λάθος της «θεραπείας» που μας χορήγησε και να στρέψει την πολιτική της προς την ανάπτυξη. Η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εδώ και 2 περίπου μήνες, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη προς τους Ευρωπαίους, πως κάτι αλλάζει στη χώρα μας. Η διάθεση για ρήξεις και αλλαγές είναι ξεκάθαρη και πιστεύουμε πως σύντομα θα αποδώσει τα πρώτα αποτελέσματα στην αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς".
 
Αξίζει να τονίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ανδρέας Παπαμιμίκος απευθύνεται στους Ευρωπαίους συνομήλικούς του καθώς πριν λίγο διάστημα είχε δώσει συνέντευξη στο περιοδικό της νεολαίας του κόμματος της Μέρκελ απαντώντας σε σκληρά ερωτήματα για το μέλλον και τη φερεγγυότητα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: