Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ποδοσφαίριστής χωρίς πόδια, ετών 11, κλήθηκε να προπονηθεί στη Barcelona!!!!


Ένα παιδί – θαύμα χωρίς πόδια, προσκλήθηκε να προπονηθεί στην Μπαρτσελόνα και να συναντήσει το είδωλό του, Λιονέλ Μέσι. Έκπληκτη έμεινε η ηγεσία της καλύτερης ίσως ομάδας ποδοσφαίρου στον Κόσμο όταν είδε στην τηλεόραση τον ταλαντούχο εντεκάχρονο μαθητή από τη Βραζιλία, Gabriel Muniz, και φυσικά τον κάλεσε να προπονηθεί στην ακαδημία. Σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική εφημερίδα SUN, η ισπανική ομάδα προσέφερε στο παιδί – θαύμα του ποδοσφαίρου την μετακίνησή του από τη Βραζιλία που μένει στην Ισπανία, ώστε να επιδείξει τις ικανότητές του και να γνωρίσει τον ήρωά του. Ο ταλαντούχος Γαβριήλ – ο οποίος γεννήθηκε χωρίς πόδια – είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στο σχολείο του και αρχηγός της τάξης στο μάθημα τής γυμναστικής.

      
Η μητέρα του Γαβριήλ ήταν ενθουσιασμένη με τα νέα - και δήλωσε ικανοποιημένη που ο γιος της είχε προσαρμοστεί στην αναπηρία του από νεαρή ηλικία, επειδή η οικογένειά του ήταν πολύ φτωχή για να πληρώσει για τη θεραπεία. Και πρόσθεσε: «Άρχισε να περπατάει πριν ακόμα συμπληρώσει το πρώτο έτος ηλικίας του. Περιμέναμε πως με τον καιρό θα έπεφτε, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ". Ο καθηγητής του στη γυμναστική, Jose Lopes,  χαιρετίζοντας το νέο αστέρι του, δήλωσε «Η αναπηρία υπάρχει μόνο μέσα στο μυαλό μας και αυτός το αποδεικνύει σε όλους μας. Αυτός αποτελεί πρόκληση για τις κοινωνικές νόρμες”!

Όταν έφτασε στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, κανείς δεν πίστευε σ 'αυτόν. Αλλά απέδειξε σε όλους, ότι μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε άλλο αγόρι. Η απόδοσή του ήταν τέτοια που κλήθηκε να πάει στην Ισπανία το Σεπτέμβριο, για να επιδείξει το ταλέντο του.  Όνειρο του μικρού Γαβριήλ είναι παίξει σε κανονική εντεκάδα ποδοσφαίρου. Εάν θα τα καταφέρει, δεν μένει παρά να το δούμε σύντομα.....

Πηγή: The Sun

Ανταπόκριση από τη Γαλλία
για το miltosgitas.blogspot.com: Διονύσης Δ. Λιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια: