Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ετοιμάζουν συρτάκι για Γκίνες στον Βόλο

Ένα συρτάκι που θα διεκδικήσει θέση στα ρεκόρ γκίνες διοργανώνει η Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας (ΕΚΠΟΛ). Το εγχείρημα κατάρριψης του ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο μετατέθηκε για την Παρασκευή 31 Αυγούστου μετά από απαίτηση μεγάλου αριθμού πολιτών, χορευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.Δεδομένης δε, της εθνικής σπουδαιότητας που αποδίδεται στην εκδήλωση, καθώς αναμένεται να προβάλλει την περιοχή μας παγκοσμίως, τόσο από την επιτροπή Γκίνες όσο και από τα παρευρισκόμενα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, κρίθηκε αναγκαία και επιβεβλημένη η παρουσία όλων και ειδικά των συλλόγων, οι οποίοι μετά την επιτυχία του Record Guinness εκτός από την βεβαίωση συμμετοχής που θα παραλάβουν, θα τιμηθούν από την ΕΚΠΟΛ.


Η ενδυμασία θα είναι τζιν παντελόνι και λευκό μπλουζάκι, ενώ δεν είναι απαραίτητες ειδικές χορευτικές γνώσεις για την συμμετοχή. Να σημειωθεί ότι την ημέρα της εκδήλωσης θα δοθούν αναμνηστικά δώρα και θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις με την παρουσία σπουδαίων καλλιτεχνών.

Με απώτερο στόχο την παγκόσμια προβολή της ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλίας και με κινητήριο μοχλό την αθρόα συμμετοχή του κόσμου, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, θα αναδείξουμε την πόλη μας και την περιοχή μας σε πόλο έλξης επισκεπτών.

Για όσους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή ως χορευτές, μπορούν να κάνουν αίτημα φιλίας στην επίσημη σελίδα στο Facebook "Magnesia Sirtaki Dance Record" ή να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 24210352535. Για όσους πάλι δεν μπορούν να παραβρεθούν στις πρόβες, έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα βήματα από το συγκεκριμένο βίντεο που είναι προσαρμοσμένο στα πέντε λεπτά που θα διαρκέσει το συρτάκι για το ρεκόρ Γκίνες.

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια καταγραφής του ρεκόρ από την επιτροπή θα ακουστεί ο γνωστός "Ζορμπάς", ενώ η όλη εκδήλωση θα γίνει σε μήκος δυο χιλιομέτρων στην παραλία του Βόλου.

Σύμφωνα με τον Κώστα Χαλέβα, πρόεδρο της ΕΚΠΟΛ, για την κάλυψη της εκδήλωσης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ευρωπαϊκά δίκτυα.

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ χορού στο συρτάκι κατέχει η Ρόδος με τη συμμετοχή 1.800 ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: