Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ποια Τελετή Έναρξης θεωρείται η χειρότερη στην ιστορία;

Κάθε νέα πόλη που διοργανώνει Ολυμπιακούς Αγώνες φιλοδοξεί να μείνει στην ιστορία ως η πόλη με την καλύτερη και πιο εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης. Πολύς λόγος γίνεται κάθε φόρα για το ποια διοργάνωση έκλεψε τις εντυπώσεις. Δεν ακούμε όμως συχνά, για το ποιες θεωρούνται οι χειρότερες... Σύμφωνα με το περιοδικό TIME, υπάρχει μια πόλη που κρατάει τα σκήπτρα της χειρότερης Τελετής Έναρξης, μιας και ο αρχικός σχεδιασμός της ιδέας των διοργανωτών είχε ...μακάβρια κατάληξη.

Το σενάριο ήθελε μόλις μπει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεούλ ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, να απελευθερωθεί ένα σμήνος λευκών περιστεριών, το σύμβολο της ειρήνης. Έτσι και έγινε. Ο λαμπαδηδρόμος μπήκε στο γήπεδο περιχαρής και τα περιστέρια πέταξαν μέσα στο στάδιο. Πολλά από αυτά όμως, βρήκαν ...φωλιά στην μεγάλη ολυμπιακή δάδα που περίμενε υπομονετικά για να ανάψει.

Ένα ασανσέρ άρχισε να ανεβάζει τους λαμπαδηφορείς προς τη δάδα. Μόλις έφτασαν ακριβώς από κάτω, χωρίς να γνωρίζουν ότι μέσα στη δάδα είχαν κουρνιάσει περιστέρια, ύψωσαν τα χέρια τους για να την ανάψουν.

Αποτέλεσμα... οι θεατές και οι τηλεθεατές είδαν τα δεκάδες δύστυχα πτηνά να ψήνονται ζωντανά μπρος στα μάτια τους!




Πηγή: zappit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: