Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Παραιτείται ο νεος υφυπουργός Ναυτιλίας Γ.Βερνίκος

Μετά τα προβλήματα υγείας το κ.Σαμαράς και του κ. Ράπανου, τα οποία οδήγησαν στην απόρριψη εκ μέρους του τελευταίου της θέσης του υπουργού Οικονομικών, το κακό για την κυβέρνηση τρίτωσε! Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του ο υφυπουργός Ναυτιλία, Γιώργος Βερνίκος. Αιτία, το θέμα που ανακίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την συμμετοχή του κ. Βερνίκου σε offshore εταιρεία.

Στε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική στάση του κ.Βερνίκου ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Όμως, προσθέτει, ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού.

Όμως, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. υφυπουργό;».
 
 
Πηγή:  newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: