Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής προανήγγειλε ο Β. Μεϊμαράκης

Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετήσει αρχές και θεσμούς, για το συμφέρον των πολιτών και της χώρας. Αναφορικά με την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του Κοινοβουλίου και η αποκατάσταση του κύρους του πολιτικού κόσμου.

«Υπάρχουν νέα δεδομένα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, κινούμενοι θεσμικά. Η Βουλή στηρίζεται στη συνεργασία. Μπορούμε και να συμφωνούμε», επισήμανε, καλώντας βουλευτές, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης, να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους πολίτες.

Έμφαση έδωσε ο νέος πρόεδρος της Βουλής όχι μόνο στην οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα αλλά και στην πολιτική κρίση και δήλωσε διατεθειμένος να συμβάλει, με όλες του τις δυνάμεις, «στην ανατροπή της αρνητικής εικόνας που σχημάτισαν οι πολίτες».

«Η συνεργασία όλων των παρατάξεων είναι απαραίτητη και μπορεί να γίνει δημιουργική, αν πορευτούμε με συναίνεση. Οι πολίτες έχουν στραμμένα τα βλέμματα πάνω μας, γι' αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε. Πρέπει να αποδείξουμε ότι η πολιτική και η ηθική συμβαδίζουν», συμπλήρωσε.


Πηγή: Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: