Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Φονική σεισμική δόνηση στη βόρεια Ιταλία

Μία δυνατή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλονίζει και πάλι την Ιταλία, αυτήν τη φορά στο βόρειο τμήμα της χώρας. Το επίκεντρο της δόνησης, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο, εντοπίζεται 32 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάρμα. Ο σεισμός, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Corriere della Sera, έγινε αισθητός σε όλη τη βόρεια Ιταλία και, κυρίως, στην πόλη του Μιλάνου, το οποίο βρίσκεται 161 χιλιόμετρα ανατολικά από το επίκεντρο της δόνησης.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από το σεισμό στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, έχασαν τη ζωή τους οκτώ κάτοικοι του χωριού Σαν Φελίτσε Σουλ Πάναρο, ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.

Εκφράζονται όμως, φόβοι, ότι τα θύματα μπορεί να είναι περισσότερα, διότι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπάρχουν εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί σε βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής της Μόντενα.

Στο χωριό Φινάλε Εμίλια, κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση της 20ής Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα, κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία.





Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: