Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Καταγγελία ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Ιωαννίνων

Δελτίο Τύπου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Ιωαννίνων με αφορμή τις «Αποφάσεις του Συμβουλίου ΤΕΙ Ηπείρου»


Την Δευτέρα 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το Συμβούλιο ΤΕΙ Ηπείρου στο οποίο πάρθηκαν ορισμένες πολύ σοβαρές αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία του Ιδρύματος. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο ΤΕΙ ανακοίνωσε ότι για να συνεχιστεί η σίτιση του ακαδημαϊκού έτους 2011 – 2012 στην παρούσα φάση, το Ίδρυμα προχωράει στην παύση πληρωμής της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών που γίνεται εκτός Ιδρύματος, καθώς και την αναστολή της λειτουργίας των εστιατορίων του Ιδρύματος από τις 15 Ιουνίου 2012.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας με τις αποφάσεις του Συμβουλίου του ΤΕΙ Ηπείρου, καθώς πρόκειται για αποφάσεις που σε κάθε περίπτωση οδηγούν το σύνολο της σπουδαστικής κοινότητας και τις οικογένειες τους σε επιπλέον έξοδα.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θεωρούμε αδιανόητο οι καθηγητές μας, οι οποίοι διατυμπανίζουν συνεχώς την ηθική διακυβέρνηση, να παίζουν με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως είναι η σίτιση των σπουδαστών και να παίρνουν τέτοιου είδους αποφάσεις! Είναι αδιανόητο και συνάμα καταδικαστέο να θέτουν την διακοπή της σίτισης ως μοχλό πίεσης στο Υπουργείο, ειδικά σε περίοδο τέτοιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης τα αποτελέσματα της οποίας είναι εμφανή σε όλες τις οικογένειες των σπουδαστών.

Λυπούμαστε πάρα πολύ, γιατί για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι δεν αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα. Για άλλη μία φορά με βιαστικές κινήσεις αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Ας σταματήσουν επιτέλους, η διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου και το Υπουργείο Παιδείας, να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους και να πετούν διαρκώς το μπαλάκι ο ένας στον άλλον, εξαντλώντας την υπομονή των σπουδαστών και των οικογενειών τους που έχουν δώσει ο καθένας τον δικό του αγώνα τόσο για την εισαγωγή τους σε κάποιο Ίδρυμα, όσο και για την αποφοίτησή τους από αυτό.

Ας κάτσουν σε ένα τραπέζι ώστε να πάρουν επιτέλους αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν μοναδικό στόχο την αναβάθμιση των σπουδών μας και όχι την υποβάθμιση αυτών.

Στην κατεύθυνση αυτή, ως υπεύθυνοι εκπρόσωποι σπουδαστών, καλούμε το Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου να προβεί άμεσα, αφενός στην οριστική απόσυρση των αποφάσεων του Συμβουλίου, αφετέρου σε ένα γόνιμο διάλογο μεταξύ της σπουδαστών και της διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου, ώστε να εξευρεθούν εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος που αντιμέτωπίζουμε. Μία τέτοια εναλλακτική λύση είναι η μεταφορά ταμειακών υπολοίπων από κωδικούς που εμαφανίζουν πλεόνασμα στους ελλειμματικούς κωδικούς.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχοντας ως μοναδικό στόχο την βελτίωση της αναχρονιστικής κατάστασης που βιώνουν οι σπουδαστές σήμερα αλλά και τη γενικότερη αναβάθμιση των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, θα συνεχίσει να διεκδικεί με οποιοδήποτε κόστος και με κάθε τρόπο ένα καλύτερο μέλλον.

Υ.Γ. Χρήσιμη συμβουλή για το Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γκίκα. Καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα επιχειρήσει να πάρει τέτοιου είδους αποφάσεις, να κάνει διάλογο και με τους σπουδαστές. Διαφορετικά, θα μας βρίσκει απέναντί του, όπως και τώρα.



Με εκτίμηση,

Γραφείο τύπου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: