Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ντ. Μπακογιάννη: Έπραξα το σωστό. Περπατάμε όλοι μαζί

Η κα Μπακογιάννη, παραδέχτηκε πως αισθάνεται μεγάλη συγκίνηση, αναφερόμενη στη δύσκολη δοκιμασία που πέρασε μετά την απομάκρυνση της από το κόμμα. «Σήμερα περπατάμε όλοι μαζί, το δρόμο που καλά γνωρίζουμε. Το δρόμο της πατρίδας και της Ευρώπης», είπε το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, λέγοντας πως αισθάνεται πως έπραξε το σωστό. «Η απόφαση που λάβαμε, με τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, ήταν προφανώς δύσκολη. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είμαι απολύτως βέβαιη πως ήταν όχι μόνο πολιτικά ορθή αλλά πάνω από όλα ηθικά σωστή», η χαρακτηριστική της αποστροφή. Σημείωσε μάλιστα πως αυτό σημαίνει να βάζει την Ελλάδα πάνω από όλα, να παραμερίζει κανείς τις πολιτικές και τις προσωπικές του διαφορές.

Γελοίο και ξεδιάντροπο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Η κα Μπακογιάννη, στα χνάρια του αρχηγού της ΝΔ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τονΣΥΡΙΖΑ.

«Μου κάνουν την τιμή να αναφέρονται σε εμένα καθημερινά…Το πρόβλημα τους δεν είμαι εγώ, Το πρόβλημά τους είμαστε ΕΜΕΙΣ. Δε μας θέλουν ενωμένους και καλά κάνουν γιατί θα μας βρουν μπροστά τους», είπε, εμπλουτίζοντας το λόγο της με προσωπικές αναμνήσεις, αναφερόμενη στη δίκη της 17 Νοέμβρη, όπου πέντε από τα εννέα μέλη της διοικούσας πολιτικής του κόμματος, ήταν μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας είναι το παλιό που αντιστέκεται», είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά πιστά τη ρητορική του Αντώνη Σαμαρά ενώ χαρακτήρισε το πρόγραμμα της Κουμουνδούρου «γελοία και ξενδριάντροπη επιστροφή στην Πασοκοκρατία» και τους υπερασπιστές αυτού "τζάμπα μάγκες".

Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε πως οι Έλληνες δεν είναι ηκέτες, αναφερόμενη σε μια σειρά ηγετών από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου, μη παραλείποντας να μνημονεύσει τον παριστάμενο Κώστα Καραμανλή.

«Δεν ήμασταν ικέτες με τον Κώστα Καραμανλή όταν διαπραγματευόμασταν το Βουκουρέστι», είπε χαρακτηριστικά, καταχειροκροτούμενη στο τέλος της ομιλίας της από τον πρώην πρωθυπουργό.





Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: