Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο τυφλός μαραθωνοδρόμος...συγκινεί!

Μαραθώνιοι 80, 160 ή και ακόμα περισσοτέρων χιλιομέτρων αποτελούν τεράστια σωματική και πνευματική πρόκληση για οποιονδήποτε αλλά όπως γράφει η Guardian, για τον Simon Wheatcroft αποτελούν πρόκληση για έναν επιπλέον λόγο: λόγω μιας εκφυλιστικής ασθένειας των ματιών είναι τυφλός από τα 18 του χρόνια. Τώρα είναι 29 χρονών και εδώ και δύο χρόνια είναι σε θέση να συμμετέχει σε μαραθώνιους μαζί με οδηγούς αλλά επίσης, σπανιότερα, να διδάσκει τον εαυτό του να τρέχει μόνος του.

Ξεκίνησε να προπονείται σε γήπεδο ποδοσφαίρου δίπλα στο σπίτι του, κρατώντας για σημάδια τα τέρματα. Μετά άρχισε να τρέχει στον κοντινό δρόμο που ήξερε καλά και μετά στον διπλανό… Μετά από εβδομάδες σταδιακής ανίχνευσης και πειραματισμού κατάφερε να απομνημονεύσει μια πορεία πέντε χιλιομέτρων κοντά στο σπίτι του στο Doncaster. Στην προσπάθεια βοήθησε και η τεχνολογία προκειμένου να δημιουργήσει έναν χάρτη στο μυαλό του, το Runkeeper.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η αίσθηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας είναι πιο σημαντική από το άγχος που έχει για τους κινδύνους. Τώρα προπονείται για έναν αγώνα160 χιλιομέτρωνπου θα γίνει τον Ιούνιο. Βέβαια σ’ αυτή την περίπτωση θα τρέξει μαζί με οδηγούς γιατί είναι αδύνατον να απομνημονεύσει τόσο μεγάλη απόσταση. Όμως τα πλεονεκτήματα του να μπορεί να γυμνάζεται στον φρέσκο αέρα, με τους δικούς του όρους, είναι ανεκτίμητα και ενώ η αυτοπεποίθησή του αυξάνεται, είναι σε θέση να εμπνεύσει κι άλλους.



Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: