Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κατσέλη: "Πού βρισκόταν ο Βενιζέλος πριν ένα μήνα που υπεγράφη το δεύτερο μνημόνιο;"

Βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευαγγέλου Βενιζέλου αλλά και κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με τα όσα υπόσχονται προεκλογικά εξαπέλυσε το απόγευμα από τα Χανιά η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη. Παράλληλα έκανε την εκτίμηση ότι στις 6 Μαΐου θα υπάρξει στη χώρα ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, προβλέποντας συρρίκνωση των δυνάμεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
«Ο κ. Βενιζέλος σήμερα παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι θα κάνει μια σειρά επαναδιαπραγματεύσεων για τις περικοπές, για τα οριζόντια μέτρα, για το εφάπαξ και για τους φόρους.

Αυτό που δεν κατανοώ και θέλω να τον ρωτήσω είναι που βρισκόταν ο κ. Βενιζέλος πριν ένα μήνα όταν υπέγραψε στο δεύτερο μνημόνιο ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που είναι σήμερα οι προγραμματικές του δηλώσεις. Και θα πρέπει να εξηγήσει και ο ίδιος και ο κ. Σαμαράς, αν ήταν άλλος ο κ. Βενιζέλος ο οποίος είχε υπογράψει αυτά που υπέγραψε πριν δυο μήνες και άλλος ο κ. Βενιζέλος που εμφανίζεται μπροστά στον κόσμο και κάνει αυτές τις εξαγγελίες σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι, στις 6 Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό θα ανατραπεί. «Είναι η πρώτη φορά που και τα δυο μεγάλα κόμματα και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα δουν τις δυνάμεις τους πραγματικά να συρρικνώνονται να υποδομούνται.

Και θα δούμε ένα καινούργιο πολιτικό τοπίο με νέες πολιτικές δυνάμεις να μπαίνουν στη βουλή ανάμεσα τους και η « Κοινωνική Συμφωνία» είπε η κα Κατσέλη και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε ένα ακόμα κόμμα στο πολιτικό σκηνικό.

Θέλουμε να είμαστε και φιλοδοξούμε να είμαστε ένα κόμμα ανατροπής.

Ένα κόμμα, το οποίο θα βοηθήσει, να παίξει τον ρόλο του καταλύτη στην ανασυγκρότηση των προοδευτικών δυνάμεων στον τόπο, ώστε να υπάρξει ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση», επεσήμανε χαρακτηριστικά..

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η κα Κατσέλη παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος, το ψηφοδέλτιο Χανίων και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την «Κοινωνική Συμφωνία»


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: