Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Απίστευτος αιγυπτιακός νόμος αυτός του... "αποχαιρετισμού"

Έως και έξι ώρες μετά τον θάνατο της συζύγου τους, θα έχουν το δικαίωμα οι Αιγύπτιοι να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί της, προκειμένου να την... αποχαιρετίσουν σωστά. Κάτι τέτοιο ορίζει η μεταρρύθμιση στην Αίγυπτο, ενώ ο συγκεκριμένος νόμος αποκαλείται "αποχαιρετιστίρια σεξουαλική επαφή", σύμφωνα με τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης. Ο αμφιλεγόμενος νέος νόμος είναι μέρος μίας σειράς νομοθετημάτων που προωθεί το ισλαμιστικό κόμμα το οποίο κυβερνά το Κοινοβούλιο. Μάλιστα, υπό σκέψη είναι η μείωση ετών για δικαίωμα στον γάμο στα 14 χρόνια, ενώ καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των γυναικών στην εκπαίδευση και την εργασία.

Το Αιγυπτιακό Εθνικό Συμβούλιο Γυναικών διαδηλώνει κατά των νέων μέτρων, λέγοντας πως η περιθωριοποίηση και η υπονόμευση της θέσης των γυναικών θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την ανθρώπινη ανάπτυξη της χώρας.

Άνθρωποι απ' όλους τους χώρους, του πνεύματος, των γραμμάτων, των Τεχνών, του Τύπου είναι αντίθετοι με αυτού του είδους τα νομοθετήματα που η εφαρμογή τους αναμένεται στο προσεχές διάστημα.

Το θέμα αυτό, ο σύζυγος να έχει το δικαίωμα να κάνει σεξ με τη νεκρή συζυγό του, προέκυψε τον Μάιο του 2011 όταν ο Μαροκινός κληρικός Zamzami Abdul Bari τόνισε πως τα δικαιώματα του γάμου είναι σε ισχύ ακόμη και μετά θάνατον. Είπε επίσης ότι οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να κάνουν σεξ με τον σύζυγό τους και μετά θάνατον (!) σύμφωνα με το alarabiya.net.

Ο πολιτικός κόσμος της Αιγύπτου έλαβε την ιδέα και επιχειρεί να την εφαρμόσει στη χώρα. Αν και η είδηση μεταδόθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν υπόνοιες ότι πρόκειται μόνο για φήμες από δημοσιογράφους πιστούς στον ανατραπέντα πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.





Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: