Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

"Απήγαγε" το παιδί του για να μην το δώσει στην Ελληνίδα σύντροφο του!

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν σήμερα την υπόθεση ενός Ιταλού πατέρα, του Γιούρι, ο οποίος είχε εξαφανισθεί επί δύο εβδομάδες από το σπίτι του έξω από την πόλη Τέραμο της κεντρικής Ιταλίας, για να μην παραδώσει το παιδί του, τριών ετών, στην Ελληνίδα πρώην σύντροφό του, όπως ορίζει απόφαση της ιταλικής Δικαιοσύνης.Ο Γιούρι τελικώς παραδόθηκε στους καραμπινιέρους της πόλης Πομέτσια, κοντά στη Ρώμη και τώρα κατηγορείται για απαγωγή ανηλίκου. Το τρίχρονο παιδί, που οι δημοσιογράφοι αποκαλούν Μάριο, έχει ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Ελληνο-ιταλός δικηγόρος Παύλος Μπότζιος.

«Το παιδάκι αναγνώρισε τη μητέρα. Μόλις την είδε την αγκάλιασε» είπε ο δικηγόρος.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΑΜΠΕ «μέχρις ότου το παιδί ήταν έντεκα μηνών, ο Γιούρι και η σύντροφός του, Εύα, ζούσαν στην Ελλάδα, στην Κέρκυρα. Στη συνέχεια ο πατέρας του έφερε τον μικρό στην Ιταλία, χωρίς την άδεια τής μητέρας. Εκείνη προσπάθησε με κάθε τρόπο να τον πείσει να της το επιστρέψει --ταξίδεψε και μέχρι το Τέραμο, όπου έμεινε για αρκετές ημέρες-- χωρίς, όμως, να το καταφέρει. Στην αρχή του 2011 ήρθε σε επαφή με το ιταλικό προξενείο και αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη».

Σε δηλώσεις του στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Γιούρι τονίζει ότι «δεν θέλει να κάνει πόλεμο σε κανέναν. Σέβεται τη μητέρα του παιδιού του, την Εύα, τιμά τον ρόλο της και την αγαπά».

Δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, αναφέρουν ότι «ο Μάριος έζησε επί δυο χρόνια μαζί με τον πατέρα του και την οικογένειά του. Στην συνέχεια η μητέρα του, ζήτησε να μπορέσει να επιστρέψει, μαζί της, στην Ελλάδα. Το δικαστήριο στην Αγκόνα, έκανε δεκτό το αίτημά της, βάσει της συνθήκης της Χάγης».

Οι Ιταλοί παππούδες του Μάριου ζητούν να βρεθεί μια λύση και να παραμείνει, το τρίχρονο παιδί, μόνο κατά τους θερινούς μήνες στην Ελλάδα, ώστε να μπορέσει να εγγραφεί σε ιταλικούς παιδικούς σταθμούς και σχολεία.

Η απόφαση των δικαστών της Αγκόνας, όμως, καθορίζει ότι «ο κύριος τόπος κατοικίας του θα πρέπει να είναι η Ελλάδα».


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: