Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Απεργούν οι συνοδοί πολυτελείας της Ισπανίας

Οι συνοδοί πολυτελείας στην Ισπανία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια πολύ πρωτότυπη διαμαρτυρία, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας… αρνούμενες να προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους σε τραπεζίτες, μέχρι εκείνοι να ανοίξουν τις γραμμές χρηματοδότησης στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι οι τράπεζες να «εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην κοινωνία και αρχίσουν να δίνουν πάλι δάνεια στους Ισπανούς που δοκιμάζονται».

Μάλιστα, όπως είπαν ορισμένοι πονηροί τραπεζίτες δήλωναν αρχιτέκτονες ή μηχανικοί προκειμένου να… «παρακάμψουν» τη διαμαρτυρία τους.

«Δε μπορούν όμως να μας ξεγελάσουν γιατί πάνε πολλά χρόνια που αυτές οι ειδικότητες δεν μπορούσαν να πληρώσουν το τίμημα για να βρεθούν μαζί μας, το οποίο ξεκινά από 300 ευρώ την ώρα» είπε μία συνοδός, με το όνομα Ana MG.

«Είμαστε ίσως οι μόνες που μπορούμε να ασκήσουμε πραγματική πίεση στον τραπεζικό τομέα» πρόσθεσε εκπρόσωπος της μεγαλύτερης ένωσης συνοδών πολυτελείας της ισπανικής πρωτεύουσας.

«Μετράμε ήδη την τρίτη ημέρα “απεργίας” και πιστεύουμε ότι δεν θα αντέξουν περισσότερο» τόνισε η Ana MG.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα μέλος της ένωσης, που ακούει στο όνομα Lucia, κατάφερε έναν από τους πελάτες της να της εγκρίνει ένα δάνειο λέγοντάς του απλά ότι αν δεν το έκανε θα σταματούσε να του προσφέρει τις «υπηρεσίες» της.
Η μεξικανική ιστοσελίδα SDPnoticias.com, που έβγαλε την ιστορία στη δημοσιότητα, ανέφερε ότι οι τραπεζίτες έφτασαν σε τέτοιο σημείο απελπισίας που ζήτησαν τη μεσολάβηση της κυβέρνησης. Η ίδια ιστοσελίδα έγραψε ότι ο υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας φέρεται να απάντησε: «Δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της απεργίας. Οι συνοδοί απλά κάνουν χρήση του δικαιώματός τους να επιτρέπουν ή να αρνούνται την… είσοδο σε κάποιους. Έτσι δε μπορεί να υπάρξει κανενός είδους διαπραγμάτευση».

Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί γενική απεργία στην Ισπανία, ως αντίδραση στα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τις αλλαγές στα εργασιακά που επιτρέπουν αθρόες απολύσεις εργαζομένων.





Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: