Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Δεν μειώνεται ο αριθμός εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Την αποσύνδεση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων από την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης για το 2012, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο. Ο κ Μπαμπινιώτης ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση επιτροπής με στόχο να κατατεθούν προτάσεις για την ομαλή εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαίσιο. Την επιτροπή θα αποτελούν πρυτάνεις και στελέχη του υπουργείου και οι προτάσεις θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Μαΐου.

Στην επιτροπή του υπουργείου, πάντως, θα συμμετάσχουν οι πρυτάνεις Ιωαννίνων κ. Τρ. Αλμπάνης, Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μυλόπουλος, ΕΜΠ κ. Σ. Σιμόπουλος, Θράκης κ. Σ. Ρέμελης, Πάτρας κ. Γ. Παναγιωτάκης, ειδικός γραμματέας ΑΕΙ του υπουργείου κ. Β. Παπάζογλου και ο πανεπιστημιακός και πρώην ειδικός γραμματέας ΑΕΙ κ. Αθ. Κυριαζής.

"Δεν είναι πρόθεσή μας να μπούμε και να προλάβουμε τι θα πει η επιτροπή. Θέλουμε προτάσεις και σκέψεις για τα προβλήματα, τις οποίες θα μελετήσουμε", είπε ο κ. Μπαμπινιώτης και πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί το θέμα της επιπλέον χρηματοδότησης των ΑΕΙ.

Σχετικά με τις τροπολογίες για τα ιδιωτικά σχολεία, οι οποίες, όπως κατήγγειλαν εκπαιδευτικοί, διευκολύνουν τις απολύσεις, ο κ. Μπαμπινιώτης δήλωσε ότι τις βρήκε έτοιμες, κάτι που επιβεβαίωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος και η υφυπουργός Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου.

Καμία αλλαγή στον αριθμό των εισακτέων

Ο υπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπινιώτη, οι σημερινοί μαθητές της Α' Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις με το ισχύον σύστημα.

Στη Β' Λυκείου οι αλλαγές που θα γίνουν την ερχόμενη χρονιά περιορίζονται στην εισαγωγή των ερευνητικών εργασιών, που λειτούργησαν πιλοτικά εφέτος στην Α' Λυκείου.

Τέλος στα μαθήματα επιλογής στην Β' Λυκείου προστίθενται οι Αρχές Οικονομίας και η Πολιτική και Δίκαιο.


Πηγή:  news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: