Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Στηρίζουν Μπαμπινιώτη οι πρυτάνεις

Σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις της διακοπής χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων, εξέπεμψε ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Αλμπάνης έδωσε το δικό του στίγμα στις εξελίξεις σχετικά με την ρύθμιση του υπουργού Παιδείας για τα ΑΕΙ και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Ουσιαστικά κάλυψε και στήριξε τον υπουργό.

"Δυστυχώς, ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την ενεργοποίηση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ και τη συγκρότηση επιτροπής για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τις δυσλειτουργίες του Ν. 4009/2011, περίσσευσαν και πάλι οι ύβρεις κατά των πανεπιστημίων και των πρυτανικών αρχών", παρατήρησε ο κ. Αλμπάνης.

Στη συνέχεια τόνισε ότι τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκη σήμερα από ενίσχυση του έργου και του ρόλου τους, "όσο ποτέ άλλοτε".

"Όσοι επιτίθενται στα πανεπιστήμια και τις εκλεγμένες διοικήσεις τους, φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται ή δεν τους ενδιαφέρει, αν η διακοπή της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων οδηγεί σε διακοπή της λειτουργίας τους και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση", πρόσθεσε.

Για το τέλος υποστήριξε πως οι πρυτανικές αρχές δίνουν αγώνα, ώστε τα Ιδρύματα της χώρας να παραμείνουν "ανοιχτά και όρθια", χωρίς να αναστείλουν καμία εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα, "παρά τις δύσκολες και συχνά ανυπέρβλητες συνθήκες στις οποίες είναι υποχρεωμένα να λειτουργήσουν".


Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: