Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Τσάντες από ανακυκλωμένα υλικά

Χρησιμοποίησαν τετράεδρες συσκευασίες (tetra-pak), δηλαδή κουτιά δημητριακών, μακαρονιών, επικόλλησαν φωτογραφίες από διάφορες πόλεις του κόσμου, τις πλαστικοποίησαν και ονόμασαν την εικονική εταιρεία τους “Tetrabags”. Στη συνέχεια παρουσίασαν τα προιόντα τους στο εμπορικό κέντρο“Mall” στην Αθήνα. Όλα αυτά στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ομίλου «Νεανικής Επιχειρηματικότητας».
Οι λιλιπούτειοι «επιχειρηματίες», μαθητές των εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», επέλεξαν να ασχοληθούν με την ανακύκλωση προϊόντων. Ελαβαν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό του ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) και πραγματικά εντυπωσίασαν.

Οι μαθητές, μέσα από αυτό το πρόγραμμα, έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν προσωπική εμπειρία για τη λειτουργία μιας επιχείρησης, να κατανοήσουν το ρόλο που παίζει προσφέροντας απασχόληση και να εμπνευστούν ώστε να βελτιώσουν τις δυνατότητες εξέλιξης τους και να επιλέξουν με επιτυχία το επαγγελματικό τους μέλλον.

Η νικήτρια επιχείρηση, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του JA(Junior Achievement Worldwide), που φέτος θα φιλοξενηθεί στην Ζυρίχη.



Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: