Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Χιόνια, καταιγίδες και ψύχος από σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη βδομάδα


Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Καθαρά Δευτέρα προβλέπεται, κακοκαιρία με βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση στα δυτικά και βόρεια από το βράδυ. Τοπικά πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.



Αναλυτική πρόγνωση 

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. βελτίωση από το βράδυ και από τα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές αρχικά της Θεσσαλίας και από το βράδυ πιθανώς και των υπόλοιπων περιοχών. Τα φαινόμενα που πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανώς 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις Κυκλάδες και βαθμιαία και στην Κρήτη. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Άνεμοι: αρχικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και τη νύχτα πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι. Χιόνια από το απόγευμα στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανώς 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 (το πρωί) και βαθμιαία έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 28-02-2012

Καιρός: στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις κατά διαστήματα με παροδικές τοπικές χιονοπτώσεις. Στην ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε κεντρικές και βόρειες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στο αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Τετάρτη 29-02-2012 και Πέμπτη 01-03-2012

Καιρός: στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις και κατά διαστήματα τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά - ημιορεινά αλλά και σε κεντρικές και βόρειες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Βαθμιαία την Πέμπτη και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα. Ση δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε βαθμιαία άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τις πρωινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, τοπικά ισχυρός την Τετάρτη.

   
Παρασκευή 02-03-2012 και Σάββατο 03-03-2012

Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε σταδιακή σημαντική περαιτέρω άνοδο. Τις πρωινές ώρες όμως κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια, θα σημειωθεί παγετός. 


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: