Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Εκτάσεις από το ΑΠΘ σε πολίτες για καλλιέργεια

Από την Τετάρτη και μέχρι τις 16 Μαρτίου θα μπορούν οι πολίτες που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αιτήσεις, προκειμένου να τους παραχωρηθούν εκτάσεις του πανεπιστημιακού αγροκτήματος στη Θέρμη, για να τις καλλιεργήσουν, να εκπαιδευτούν και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από την βιολογική γεωργία, αλλά και να παράγουν τα δικά τους ποιοτικά προϊόντα. Η συνολική έκταση του αγροκτήματος που θα διαθέσει το πανεπιστήμιο στη Γεωπονική Σχολή, είναι 100 στρέμματα, τα οποία θα χωριστούν σε ίσες μερίδες των 100 τ.μ. για κάθε καλλιεργητή που θα δηλώσει ενδιαφέρον, καταβάλλοντας το ετήσιο συμβολικό ενοίκιο των 120 ευρώ.

Οι καλλιεργητές θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργούν για προσωπική τους χρήση τα λαχανικά της αρεσκείας τους, λαμβάνοντας συμβουλευτική υποστήριξη από τους φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής και από γεωπόνο βιοκαλλιεργητή, εκπαιδευτικά σεμινάρια, ανεξάρτητη παροχή νερού άρδευσης σε κάθε τεμάχιο και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής, ενώ οι καλλιέργειες θα γίνονται αποκλειστικά με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από το συμβολικό ενοίκιο θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Η χρήση της καλλιέργειας θα έχει διάρκεια, αρχικά, ένα έτος, ενώ μελλοντικά, θα παραχωρηθούν και άλλες εκτάσεις, εάν κριθεί αναγκαίο.

Σημειώνεται, ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη, τη δυνατότητα καλλιέργειας κήπων προσφέρουν οι δήμοι Θέρμης και Λαγκαδά σε 300 δημότες τους, διαθέτοντας μία έκταση 15 στρεμμάτων στη Νέα Ραιδεστό.

Η έκταση θα χωριστεί σε ίσες επιφάνειες των 50 τ.μ., ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, σε απόρους, πολύτεκνους κ.α. Οι χρήστες θα καταβάλλουν τον πρώτο χρόνο 50 ευρώ και τον επόμενο χρόνο 25 ευρώ.

Η διάθεση της γης στους απόρους θα είναι δωρεάν, ενώ τις οικονομικά ευαίσθητες ομάδες το ποσό του πρώτου έτους θα είναι 25 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση picus@auth.gr, τηλεφωνικά στο 2310473842 , με φαξ στο 2310473556 και αυτοπροσώπως στο Κτίριο Διοίκησης του Αγροκτήματος, (09:00-14:00 από Δεύτερα έως και Παρασκευή).

Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310473842 , (09:00-14:00 από Δεύτερα έως και Παρασκευή), καθώς και στον ιστότοπο του ΟΙΚΟ-ΑΠΘ http://eco.auth.gr/.

Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις από τη διαθέσιμη έκταση, η επιλογή των καλλιεργητών θα γίνει με κλήρωση.



Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: