Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

"Ναι" από τη Γερμανική Βουλή στη βοήθεια προς την Ελλάδα


Με μεγάλη πλειοψηφία οι βουλευτές της Μπούντεσταγκ ενέκριναν σήμερα το δεύτερο πακέτο βοήθειας, ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς την Ελλάδα. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 496 από τους 591 παρόντες βουλευτές. Νωρίτερα, η καγκελάριος Μέρκελ είχε ζητήσει την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, παραδεχόμενη όμως ότι ο δρόμος είναι μακρύς και με ρίσκο.
Στη συνεδρίαση υπήρξε ένταση, καθώς αρκετοί βουλευτές της συγκυβέρνησης τάχθηκαν κατά της επιπλέον βοήθειας προς την Ελλάδα. Στην ομιλία της, η καγκελάριος τόνισε τη σημασία που δίνει το Βερολίνο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και στην τήρηση των δεσμεύσεων από την Ελλάδα.
"Οι κίνδυνοι εάν γυρίσουμε την πλάτη στην Ελλάδα θα είναι ανυπολόγιστοι", τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος απευθυνόμενη στους βουλευτές."Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες στη γερμανική οικονομία, στην Ιταλία, την Ισπανία, σ΄ολόκληρη την ευρωζώνη και σ' ολόκληρο τον κόσμο". τόνισε η Μέρκελ.

"Δεν μπορώ να μπω σε περιπέτειες, δεν μου το επιτρέπει ο όρκος μου", πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι η κυβέρνησή της δε βλέπει "την ανάγκη για συνομιλίες σχετικά με την ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (MES) που θα το διαδεχθεί.

Προειδοποίησε όμως ότι πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της επιχείρησης απομείωσης μέρους του χρέους που άρχισε η Αθήνα για να πάρουμε τελική απόφαση για το θέμα.


Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: