Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Σε δυο μήνες εκλογές και… φύλλο δεν κουνιέται!

Για ένα 24ωρο και… κάτι κράτησαν τελικά τα σενάρια περί ανασχηματισμού της Κυβέρνησης, μετά τις παραιτήσεις ενός υπουργού, μιας αναπληρώτριας υπουργού και τεσσάρων υφυπουργών! Και αυτό, γιατί ο Μάκης Βορίδης πείστηκε να μείνει στην ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, ενώ οι υπόλοιπες κενές θέσεις δεν θα καλυφθούν. Το πιο επείγον θέμα τώρα είναι η εξασφάλιση 325 εκ. ευρώ που πρέπει να βρει η χώρα, για να πείσει τους Ευρωπαίους, ότι είναι ικανή να προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές (θα πρέπει να τους το… αποδείξει στο Eurogroup της Δευτέρας)! 
Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου, ο Λουκάς Παπαδήμος ουσιαστικά έκοψε την… όρεξη πολλών για ανασχηματισμό, αφού όπως είναι λογικό αυτός δεν θα ωφελούσε σε κάτι από τη στιγμή που σε δυο μήνες και κάτι θα γίνουν εκλογές. Στο συμβούλιο συμμετείχε και ο Μάκης Βορίδης, βάζοντας έτσι τέλος στα ερωτήματα για το αν επιμένει στην παραίτησή του ή όχι. Άλλωστε, επειδή το Υπουργείο του θεωρείται «Μνημονιακό», κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνει. 

Πληθαίνουν… 
Όπως και να έχουν τα πράγματα όμως, ήδη στα κόμματα γίνεται αγώνας δρόμου για να καταρτιστούν τα ψηφοδέλτια, αφού έχουμε ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο. Οι διεργασίες είναι έντονες στο ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα το κόμμα πρέπει να εκλέξει αρχηγό, κάτι που αναμένεται να γίνει το αργότερο στις αρχές Μαρτίου, με τον Βαγγέλη Βενιζέλο να φαντάζει αδιαφιλονίκητο φαβορί. Παράλληλα, προβληματισμό δημιουργούν στην Ιπποκράτους οι προθέσεις πρωτοκλασάτων στελεχών, όπως της Α. Διαμαντοπούλου, που αφήνουν να εννοηθεί, ότι ίσως και να αποσυρθούν από την πολιτική. 

Αινιγματικός… 
Σε τοπικό επίπεδο ακόμη δεν «κουνιέται φύλλο», αφού κανείς βουλευτής της Ν.Δ. ή του ΠΑΣΟΚ δεν έχει επισημοποιήσει την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ όσοι θέλουν να μπουν για πρώτη φορά σε κάποιο ψηφοδέλτιο, το σκέφτονται δυο και τρεις φορές, αφού το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται και ο κόσμος δείχνει έντονη δυσφορία για τους βουλευτές. 
Βέβαια, ο μοναδικός βουλευτής της Ηπείρου που έχει τοποθετηθεί μετά την ψήφιση του «Μνημονίου» είναι ο ανεξάρτητος πια Χρήστος Κατσούρας από τη Θεσπρωτία. Χθες, σε μια αινιγματική δήλωσή του αφήνει να εννοηθεί, ότι θα είναι υποψήφιος τελικά, όχι όμως με το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο διεγράφη!
«Καθήκον κάθε προοδευτικού είναι η αισιοδοξία και η συμμετοχή στην προσπάθεια ανατροπής των αδιεξόδων. Είναι όμως επείγουσα ανάγκη για τη χώρα οι οποιεσδήποτε προσδοκίες του λαού μας, να μην απέχουν από την ειλικρίνεια και την αλήθεια. Στην πορεία αυτή θα είμαι παρών» δήλωσε ο Θεσπρωτός βουλευτής. 

Η αττική τραγωδία!..
Ακόμη, εμφανίστηκε βέβαιος, ότι το νέο οικονομικό πρόγραμμα δεν οδηγεί πουθενά ή χειρότερα, αν οδηγήσει κάπου, «θα οδηγήσει στην περεταίρω εξαθλίωση εκατομμυρίων Ελλήνων». 
Παράλληλα, χαρακτήρισε την ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση ως «άλλη μια πράξη αττικής τραγωδίας που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν. Κατέληξε, όπως κάθε τραγωδία, στο αναπότρεπτο και αδιέξοδο που δημιουργήσαμε. Ξεχνάμε πως στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχει η έννοια του οίκτου. Ούτε δίκαιη διαπραγμάτευση υπάρχει, ούτε δίκαιες αποφάσεις. Δικαιοσύνη σε αυτό το επίπεδο υπάρχει μόνο μεταξύ ίσων και η θέση της χώρας μας διεθνώς είναι οικτρή».

Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: