Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Δάσκαλοι αρνήθηκαν να βοηθήσουν 5χρονη με πρόβλημα υγείας

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι το σχολείο στο οποίο πήγαινε μια 5χρονη αρνήθηκε να της απλώσει στην πλάτη μια κρέμα για την σπάνια μορφή εκζέματος από την οποία πάσχει, λόγω του ότι δεν επιτρέπεται να αγγίζουν οι καθηγητές τα παιδιά… Η Leah Johnston, που φοιτά στο Woolston Infant School, κοντά στο Southamton του Hampshire, έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και για το λόγο αυτό πρέπει να βάζει την εν λόγω ιατρική κρέμα τέσσερις φορές την ημέρα.

Εάν κάτι τέτοιο δεν γίνει, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, το κορίτσι μπορεί να μολυνθεί πολύ σοβαρά. Για τον λόγο αυτό τουλάχιστον μία φορά πρέπει να βάζει αλοιφή ενώ είναι στο σχολείο…

Η μικρή που δεν μπορεί να αλείψει την πλάτη της μόνη της ζήτησε από την δασκάλα της να το κάνει η οποία και αρνήθηκε. Δικαιολογήθηκε σημειώνοντας πως μπορεί μόνο να την επιβλέπει ενώ προσπαθεί να το κάνει μόνη της…

Η μητέρα της 5χρονης χαρακτήρισε την απόφαση της δασκάλας ως «τρελή» και ζητά από το σχολείο να λογικευτεί.

«Η Leah θυμάται πάντα πότε πρέπει να βάλει την αλοιφή της. Μπορεί να το κάνει στα χέρια της, τα πόδια της, το στήθος της… Όμως στην πλάτη της δεν μπορεί να το κάνει.. Είναι μόνο πέντε χρονών και το μόνο που ζητάω είναι να λογικευτούν και να ευαισθητοποιηθούν. Δεν μπορώ να καταλάβω την δικαιολογία τύπου: “Δεν μπορώ να την αγγίξω.” Είναι τρελό. Τι θα συμβεί δηλαδή αν και άλλα παιδιά στο σχολείο πάθουν κάτι που πρέπει να τα αγγίξεις για να τα βοηθήσεις;;;» λέει με δάκρυα στα μάτια η 24χρονη μητέρα της μικρούλας.

«Μια λύση που γίνεται και σε άλλα σχολεία, θα ήταν να της βάλει η δασκάλα της την αλοιφή ενώ κάποιος άλλος την επιβλέπει… Δεν είναι πράγματα αυτά…» προσθέτει ενώ η δασκάλα του σχολείου δήλωσε πως ποτέ ξανά δεν έχει δημιουργηθεί ανάλογο θέμα με άλλους μαθητές και πως έχει συνεχή επαφή με την μητέρα και τον γιατρό της Leah.





Πηγή: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: