Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Το Facebook στο στόχαστρο των Anonymous


Στο στόχαστρο της ομάδας των κυβερνοπειρατών Anonymous μπήκε για ακόμα μια φορά το δημοφιλέστατο κοινωνικό δίκτυο στο Ίντερνετ, το Facebook. Μετά τις συντονισμένες κυβερνο-επιθέσεις εναντίον ιστότοπων διαφόρων κυβερνήσεων και κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω του κλεισίματος του ιστότοπου, Megaupload.com, οι Anonymous ανέβασαν ένα βίντεο σε ιστοχώρο, παρόμοιο με εκείνον του youtube.com, όπου ανέφεραν ότι το Facebook είναι ο επόμενος στόχος τους. 
Μάλιστα, στο μήνυμά τους ενθάρρυναν τους χρήστες να «κατεβάσουν» ένα πρόγραμμα, με το οποίο θα μπορούσαν να «χτυπήσουν» το Facebook.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που οι Anonymous απειλούν το Facebook, ωστόσο, το βίντεο είναι αυθεντικό, κάτι που σημαίνει ότι αυτή τη φορά ίσως επιχειρήσουν να «κατεβάσουν» τη δημοφιλή ιστοσελίδα.

Την Παρασκευή, οι Anonymous επιτέθηκαν και έθεσαν προσωρινά εκτός λειτουργίας τον ιστότοπο της Γαλλικής Προεδρίας, λίγη ώρα αφότου, ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χαιρέτισε την απόφαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής Δικαιοσύνης να κλείσει τον ιστότοπο Megaupload, έναν από τους σημαντικότερους ιστότοπους δωρεάν διανομής αρχείων.

Να σημειωθεί ότι ο ιστότοπος Megaupload είχε περισσότερους από 150 εκατομμύρια χρήστες και 50 εκατομμύρια επισκέπτες την ημέρα. Σύμφωνα με το FBI αυτός ο ιστότοπος οργάνωνε τη μαζική διανομή περιεχομένου, που προστατεύεται από τους κανόνες για τα πνευματικά δικαιώματα.


Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: