Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Eξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπών


Το τμήμα καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων  συνεργάστηκε  με τις ρουμανικές αρχέςδιερευνώντας την  πληροφορία για την ύπαρξη κυκλώματος διακίνησης νεαρών γυναικών, εκ των οποίων ορισμένες ήταν ανήλικες, από την Ρουμανία στην Ελλάδα, με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση. 
Έπειτα από διεξοδική  έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, μετέβαιναν καθημερινά διάφορες νεαρές αλλοδαπές γυναίκες, οι οποίες συναντούσαν τους πελάτες τους  στην καφετέρια που διέθετε αυτό και στη συνέχεια μετέβαιναν σε διάφορα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν εχθές το βράδυ, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης  στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο μεταξύ των οποίων ήταν ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου και τέσσερις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί που εργάζονταν σαν σερβιτόροι.

Κατηγορούνται επίσης  ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου καθώς και τέσσερις επιπλέον αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης αφορά κατά περίπτωση αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Εκθέσεις αρχής για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων εκκρεμούν  σε βάρος δεκαπέντε αλλοδαπών γυναικών 12 υπηκόων Ρουμανίας και τριών Αλβανίας οι οποίες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να εκδίδονται  μέσα στο ξενοδοχείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των εκδιδομένων γυναικών εντοπίσθηκαν πέντε ανήλικες αλλοδαπές υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 15 έως 16 ετών, στις οποίες παρασχέθηκε  προστασία από το τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και οι οποίες θα φιλοξενηθούν σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ σχετικό αίτημα χαρακτηρισμού τους ως θυμάτων εμπορίας ανθρώπων θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι συλληφθέντες αναμένεται  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: