Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Οι τελευταίες στιγμές του Costa Concordia - Συγκλονιστικά video

Ο Γάλλος τουρίστας που βρισκόταν στο Costa Concordia δε φανταζόταν πως με την κάμερά του θα κατέγραφε τις τελευταίες στιγμές του κρουαζιερόπλοιου, τις πρώτες εικόνες της τραγωδίας... Παιδιά τρομαγμένα, να κλαίνε και να αναζητούν παρηγοριά και σιγουριά στην αγκαλιά της μητέρας και του πατέρα τους. «Μπαμπά τι συμβαίνει; Θέλω να γυρίσουμε σπίτι» λέει το ένα κοριτσάκι, την ώρα που η οικογένεια έχει ανέβει ήδη στο κατάστρωμα για να μπει σε μια από τις σωστικές λέμβους. Στην αρχή του video όλα μοιάζουν ιδανικά. Ο πατέρας βιντεοσκοπεί την οικογένεια να πηγαίνει στο εστιατόριο. Πολύς κόσμος είναι εκεί, τρώει, πίνει, δεν φαντάζεται τι θα συμβεί σε μερικά λεπτά.

Ώσπου ξαφνικά, υπάρχει αναστάτωση. Τα μέλη του πληρώματος καλούν τον κόσμο να παραμείνει στις θέσεις του. Αλλά η αγωνία και η ανησυχία γίνονται σύντομα πανικός. Ο πατέρας έχει την ψυχραιμία να συνεχίσει με την κάμερα ανοιχτή.


Φωνές, κλάματα, πανικός, τρόμος. Η οικογένεια από τη Γάλλια καταφέρνει να μπει σε μια από τις βάρκες και να βγει σώα στη στεριά. Άλλοι δεν είχαν την ίδια τύχη.

Την ίδια στιγμή, άλλο video δείχνει τη στιγμή που το νερό σπάει τα τζάμια και μπαίνει στο πλοίο. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: