Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να γίνει εισήγηση προς το Εθνικό Συμβούλιο, σχετικά με τον χρόνο και τον τρόπο των εκλογών.
Έτσι το Εθνικό Συμβούλιο που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο θα κληθεί να επικυρώσει εκλογή νέου Προέδρου του Κινήματος από τη βάση με την προβλεπόμενη διαδικασία του καταστατικού.
Οι κάλπες θα στηθούν πριν από τις εθνικές εκλογές, αλλά μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου (PSI).
Επίσης αποφασίστηκε η διεξαγωγή Συνεδρίου τον προσεχή Ιούνιο, καθώς να προηγηθεί, πριν από τις εκλογές, προγραμματική συνδιάσκεψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το "Βήμα" προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Βενιζέλου, η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο αποφάσισαν να μην πάρουν θέση στη συνεδρίαση που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και να μιλήσουν όλοι στο Εθνικό Συμβούλιο.
Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, είχε γνωστοποιηθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να καταθέσει μια ενωτική πρόταση, υποχωρώντας από τη διαρχία και την πρόθεση του να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος ως το Καλοκαίρι.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: