Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Σκότωσε με πυροβόλο τα σκυλιά της γειτόνισσας του


Το μεσημέρι της Παρασκευής, 30 Δεκεμβρίου ένας κάτοικος του Γαλατά Χανίων πήρε το πυροβόλο όπλο του και ξεπάστρεψε τα δύο ιδιόκτητα σκυλιά της γειτόνισσας του, επειδή κυνήγησαν μια κότα! Με το ίδιο όπλο απείλησε, ότι θα πυροβολήσει και την ιδιοκτήτρια των ζώων, η οποία κλαίγοντας όρμησε εναντίον του, μόλις είδε τα ζώα της να ψυχορραγούν χτυπημένα.
Μάλιστα ο ένας σκύλος ετοιμοθάνατος σύρθηκε προς την ιδιοκτήτρια του εκεί άφησε την τελευταία του πνοή. Το δεύτερο ζώο, που χτυπήθηκε, βρισκόταν κοντά στον δράστη και το σώμα του μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί. Επειδή το ζώο ήταν και αυτό ετοιμοθάνατο, θεωρούμε, ότι κάποιος «καλοθελητής» εξαφάνισε το πτώμα του, για να εξαφανίσει τα πειστήρια.

Άλλωστε πόσο μακριά μπορεί να πάει ένας σκύλος τόσο χτυπημένος, ώστε να μην εντοπιστεί από κανέναν, ενώ τόσοι τον αναζητούν επί ένα 24ωρο;

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της ιδιοκτήτριας των σκυλιών και του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων», οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Γαλατά ενεργώντας άψογα, συνέλαβαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση τον δράστη. 

Ζητήθηκε η εκταφή του ενός σκύλου

Όπως ενημέρωσε η Νατάσα Μπομπολάκη για πρώτη φορά, μιλώντας στο zoosos.gr απ’ όσο θυμάται, στον τόπο του εγκλήματος πήγε σήμερα ο εισαγγελέας, ο οποίος και έδωσε εντολή να μπουν στο σπίτι του δράστη οι αστυνομικοί για έρευνα. «Ο ίδιος ο δράστης αρνείται τις πράξεις του. Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας των ζώων δεν υπήρξε, οι περίοικοι όμως άκουσαν τους πυροβολισμούς. Ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει εκταφή του ενός ζώου, ώστε να γίνει εξέταση του πτώματος, σε συνδυασμό προφανώς με τη βαλλιστική έρευνα. Αναμένουμε να δούμε τι απόφαση θα πάρει ο εισαγγελέας για τη συνέχιση ή όχι της κράτησής του, αφού είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς».

Η ιδιοκτήτρια των ζώων είναι σε άθλια κατάσταση και παίρνει φαρμακευτική αγωγή για να συνέλθει ενώ ο άνδρας της από το σοκ υπέστη διαβητικό σοκ με σάκχαρο 4. Τα ζώα έμεναν μέσα στο σπίτι της οικογένειας και οι ιδιοκτήτες τους δήλωσαν, ότι κοιμόντουσαν μαζί τους. Ενδεικτικό της αγάπης που τους είχαν.

Διαρκές το έγκλημα εις βάρος των ζώων

Η Νατάσα Μπομπολάκη τονίζει, ότι: «στην περιοχή του Γαλατά συνεχίζονται οι αθρόες δηλητηριάσεις ζώων. Πρόσφατα δηλητηριάστηκαν 10 κουτάβια και μια θηλυκιά. Πριν από δύο ημέρες οι σύλλογοι “Η Προστασία των Ζώων” και “Η Μικρή Κιβωτός του Νώε” κλήθηκαν για να σώσουν ένα δηλητηριασμένο ζώο. Παρά τις προσπάθειες της Σίλκε Βρομπελ το ζώο μέσα σε αφόρητους πόνους και σπασμούς δεν άντεξε και πέθανε στα χέρια μας. Η βία εναντίον των ζώων στα Χανιά είναι εκτός ελέγχου. Δυστυχώς καμία Αρχή ακόμη δεν έχει κάνει συντονισμένες και ουσιαστικές ενέργειες για να σταματήσει αυτό το κύμα βίας. Αν οι Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διαβάσουν αυτό το άρθρο, οι οποίες και θα ενημερωθούν και επισήμως γι’ αυτά τα συμβάντα, ας δραστηριοποιηθούν επιτέλους και ας το δείξουν με πράξεις. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Ο καθένας ανενόχλητος σπέρνει καθημερινά τον θάνατο, είτε με φόλες, είτε με πυροβολισμούς, είτε με άλλους εξίσου ειδεχθείς τρόπους».


Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: