Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται χαράτσι και στα αγροτεμάχια!


Έκτακτη εισφορά «μόνιμου χαρακτήρα» παρόμοια με αυτή που εφαρμόζεται σήμερα στα κτίσματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Η εισήγηση θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

Ο συλλογισμός των ιθυνόντων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαφοροποιείται πολύ από αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς στα υπόλοιπα ακίνητα.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το κράτος δεν εισπράττει τίποτα από αγροτεμάχια ορισμένα από τα οποία βρίσκονται στο Κολωνάκι, τη Φιλοθέη ή τη Μύκονο, όταν αυτά μάλιστα αξίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Υπό το πρίσμα αυτό η ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων με βάση την αντικειμενική αξία που έχουν.
Την ίδια στιγμή στο τραπέζι του διαλόγου εισέρχεται και ο τρόπος απόδοσης του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εξετάζεται η δημιουργία ενός νέου συστήματος είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ, μέσω ειδικών τραπεζικών λογαριασμών ΦΠΑ για κάθε επιχειρηματία και ελεύθερο επαγγελματία.

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: