Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Πιο υγιείς οι εργαζόμενες μητέρες


Αποτελέσματα νέας έρευνας καταδεικνύουν ότι οι εργαζόμενες μητέρες πλήρους και μερικής απασχόλησης έχουν καλύτερη υγεία και λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης σε σύγκριση με τις μητέρες που δεν εργάζονται. 
Μάλιστα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στο Greensboro διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με part time απασχόληση μπορούν να εξισορροπούν καλύτερα τη φροντίδα των παιδιών και την εργασία τους, σε σύγκριση με όσες έχουν πλήρη απασχόληση. 

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Journal of Family Psychology», βασίστηκε στην ανάλυση των στοιχείων από 1.300 μητέρες, οι οποίες μίλησαν για πρώτη φορά με τους ερευνητές όταν γέννησαν το παιδί τους και στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν με συνεντεύξεις για μια περίοδο 10 ετών. 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες με ημιαπασχόληση συμμετείχαν στις δραστηριότητες του παιδιού στο σχολείο όπως και οι μητέρες που δεν εργάζονταν. 

Επίσης, οι εργαζόμενες μητέρες σε part time ωράριο διαπιστώθηκε ότι ήταν πιο ευαισθητοποιημένες όσον αφορά στην προσφορά στο παιδί ευκαιριών μάθησης και διαφόρων δραστηριοτήτων, συγκριτικά με τις μητέρες που εργάζονταν με πλήρες ωράριο, αλλά και με εκείνες που δεν εργάζονταν. 


Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: