Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχοπτώσεις


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο και ανέμους 8 τοπικά 9 μποφόρ στα πελάγη. Από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά βαθμιαία βελτίωση. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση θα σημειωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα στα θαλάσσια-παραθαλάσσια και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και χιόνια στη δυτική Μακεδονία, στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά και από το απόγευμα σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές ώρες στη Θράκη θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά βαθμιαία θα σημειωθεί βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί πρόσκαιρα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα, χιόνια στα ορεινά και παραροδικά σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά αλλά από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και χιόνια στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαίες καταιγίδες που από το απόγευμα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 8 με 14 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από το μεσημέρι στα βόρεια και αργότερα στα υπόλοιπα τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στα νότια 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βόρειοι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: