Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Μήπως έχουμε χάσει το μέτρο; Βουλευτής του ΛΑΟΣ κατά Θ.Αγγελόπουλου

Η κηδεία του Θ.Αγγελόπουλου δεν έχει γίνει ακόμα. Και πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα και τον κόσμο ακόμα δεν έχουν συνέλθει από το άκουσμα του ξαφνικού θανάτου του. Κι όμως κάποιοι που μάλλον ψάχνουν την ευκαιρία να ακουστεί το όνομά τους σπεύδουν να καταφερθούν εναντίον του μεγάλου σκηνοθέτη.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλης μιλώντας στην Βουλή, αναφέρθηκε στο σημασία του έργου του Θ. Αγγελόπουλου λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Χάθηκε ο μεγάλος δημιουργός όπως τον αποκαλεί η "Φιγκαρό", ο σκηνοθέτης της ευρωπαϊκής μελαγχολίας κατά την "Ελ Παΐς", ο μετριοπαθής αλλά ασυμβίβαστος για τη βρετανική "Telegraph" και για τη "Stampa" ο σκηνοθέτης που αφηγήθηκε την πιο αληθινή Ελλάδα με ένστικτο και ευαισθησία που κάνουν ένα σκηνοθέτη μεγάλο δημιουργό. Ήταν μία μεγάλη μορφή του παγκοσμίου πολιτισμού. Θα ήθελα να δώσουμε τα συλλυπητήριά μας και την αγάπη μας στην οικογένειά του».

Τότε, εξανέστη ο βουλευτής του ΛΑΟΣ: «Κάνατε μια αναφορά στο νυν αποθανόντα σκηνοθέτη, τον αείμνηστο Αγγελόπουλο. Έδωσε τη δική του οπτική. Δεν ήταν η οπτική της Ελλάδας. Ήταν η οπτική ενός συγκεκριμένου ακραίου τμήματος της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς, ειδικά μετά το 1990».

Και συμπλήρωσε: «Είδαμε άλλωστε χθες στην τηλεόραση αποσπάσματα: "η Ελλάδα πεθαίνει, ας τη βοηθήσουμε να πεθάνει γρήγορα", "το μετέωρο βήμα του Πελαργού", που ήταν στην ουσία η κατάργηση των συνόρων. Είχε μια δική του οπτική και θα κριθεί ούτως ή άλλως, όπως θα κριθούμε όλοι μας από την ιστορία. Ας μην υπερβάλλουμε τη στιγμή που έφυγε από κοντά μας. Άλλωστε και ο ίδιος προς το τέλος της ζωής του σε συνεντεύξεις που έδωσε τα τελευταία χρόνια κράτησε κάποιες αποστάσεις για το έργο του, το οποίο από ορισμένο τμήμα της ακραίας Αριστεράς υμνείται», κατέληξε.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: