Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Στ. Καλογιάννης: Το ΥΠΕΚΑ λέει πάλι τα ίδια για τον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ελεούσα

Στην αρμοδιότητα της ΔΕΗ παραπέμπει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε ερώτηση του Σταύρου Καλογιάννη σχετικά με την μετακίνηση του υποσταθμού της ΔΕΗ στην Ελεούσα. Θέμα που ο Γιαννιώτης βουλευτής έφερε και πάλι στη Βουλή μετά τη νέα σχετική απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας.
Στην απάντησή του ο Υπουργός δηλώνει αναρμόδιος και καλύπτεται πίσω από την άποψη ενός υπηρεσιακού παράγοντα, όπως αναφέρει ο κ. Καλογιάννης σε χθεσινή του ανακοίνωση. Σύμφωνα μ’ αυτήν, όπως προκύπτει από την επιστολή του Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας που επισυνάπτεται στην απάντηση του Υπουργού, η μετεγκατάσταση του υποσταθμού δεν έχει περιληφθεί στην εγκεκριμένη από το υπουργείο Περιβάλλοντος «Μελέτη ανάπτυξης του συστήματος μεταφοράς της περιόδου 2010 – 2014»! 
Ουσιαστικά, σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη, ο ΔΕΣΜΗΕ «ξεσκεπάζει» τον Υπουργό, ο οποίος έχει εγκρίνει την μη μεταφορά του υποσταθμού και στην απάντησή του προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από τις Υπηρεσίες.
Ο βουλευτής επισημαίνει ξανά ότι «εάν είχε θεσμοθετηθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων, που ουδείς γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται τα τελευταία 2 ½ χρόνια, στο οποίο ρητώς προβλέπαμε την απομάκρυνση του υποσταθμού, θα είχε λυθεί το θέμα, καθώς ο υποσταθμός δεν έχει περιβαλλοντική αδειοδότηση, όπως επισημαίνεται στο υπ’ αρ. πρ. 206145/21.12.2011 έγγραφο του ΥΠΕΚΑ». 
Ο κ. Καλογιάννης σημειώνει τέλος ότι την ίδια ακριβώς απάντηση του είχε δώσει το Υπουργείο και πριν από επτά μήνες, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δυστυχώς πλέον, στο άλλοτε κραταιό ΥΠΕΧΩΔΕ, δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά, παρ’ ότι όλη η ηγεσία του ανήκει στην αριστερά».


Πηγή:  proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: