Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πάτρα: Ανοίγει ξενώνας κακοποιημένων γυναικών

O Δήμος Πατρέων, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, με θέμα «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας. «Ανάπτυξη και λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας». Αυτό σημαίνει, ότι ανοίγει ο δρόμος, για δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας γυναικών - θυμάτων βίας και στην Πάτρα, ο οποίος θα ενταχθεί στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης προς όφελος των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο που έχει εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (κυρίως ενδοοικογενειακή βία και trafficking).
Το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης αποτελεί την επιχειρησιακή αιχμή της πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Τον Δήμο Πατρέων θα εκπροσωπήσει η αρμόδια για το θέμα αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, ένταξης μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη.



Πηγή: perifereianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: