Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Στάση εργασίας κάνουν οι γιατροί στο Πανεπ. Νοσοκομείο

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη από τις 8 έως τις 10 το πρωί οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν έξω από το γραφείο του Διοικητή, απαιτώντας να μπει «φρένο» στις μετακινήσεις γιατρών από τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας. 
Παράλληλα, ζητούν την άμεση άρση απαγόρευσης πρόσληψης του αναγκαίου μονίμου ιατρικού προσωπικού και απαιτούν την στελέχωση των κλινικών και των τμημάτων που έχουν ανάγκη. 
Οι μετακινήσεις…
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου, παιδίατρος από την παιδιατρικής κλινική του Νοσοκομείου Λευκάδας μετακινείται στη ΜΕΘ Παίδων στην Πάτρα, ενώ το κενό της Λευκάδας καλύπτουν οι ειδικευμένοι γιατροί του ΕΣΥ της Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων!
Ακόμη, αναφέρουν, ότι νεφρολόγος στο Νοσοκομείο Φιλιατών μετακινείται σε αυτό της Πρέβεζας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάργηση η 3η βάρδια αιμοκάθαρσης! 
«Αποδυναμώνονται τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, ενώ το ιατρικό προσωπικό υφίσταται δυσβάστακτη επιβάρυνση των εργασιακών συνθηκών του» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η χθεσινή ανακοίνωση.

Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: