Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Στην «κατάψυξη» η χώρα και τη Δευτέρα

Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί ισχυρός παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός. Στα ανατολικά και νότια τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά -ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. 
Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο και ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μείον -03 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτική Πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση στη δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με λίγες τοπικές χιονοπτώσεις η χιονόνερο κυρίως μετά το μεσημέρι ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα στα θαλάσσια τμήματα. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 10 (-10) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από μείον 20 (-20) έως 01 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά αίθριος. από το μεσημέρι στα νότια τοπικές νεφώσεις . Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 05 (-05) έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις αυξημένες στη μαγνησία, τις Σποράδες, και την Εύβοια με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 06 (-06) έως 07 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο. χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και χιονόνερο η χιόνι στα βόρεια. Πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες το πρωί στα βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: