Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Επίκαιρα:Αποκαλύπτουμε το σχέδιο χρεοκοπίας εντός του ευρώ

Τα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν από χτες Πέμπτη 12 Ιανουαρίου,τεύχος 117, αποκαλύπτουν το σχέδιο των δανειστών για τη χρεοκοπία της Ελλάδας: Πρώτα η «πειρατική» δανειακή σύμβαση και μετά το τέλος… Όπως σημειώνεται στο αναλυτικό ρεπορτάζ του Λάμπρου Καλαρρύτη στόχος είναι η αρπαγή της Ελλάδος.  Η απειλή χρεοκοπίας, την οποία επισείουν οι δανειστές προς την Ελλάδα αν δεν εφαρμόσει τα μέτρα που της ζητούνται και την οποία μεταφέρει με τη σειρά του ο πρωθυπουργός προς την ελληνική κοινωνία, είναι αληθής. Δεν είναι μπλόφα. Είναι, όμως η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι μετά από τόσες θυσίες, ουδείς διαβεβαιώνει ότι ακόμη κι αν εφαρμόσουμε τα επιπλέον μέτρα, ώστε να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση, δεν θα χρεοκοπήσουμε. Το «χρηματοκιβώτιο» που θέλουν οι δανειστές, αφού πρώτα μπουν σε αυτό όλα τα «χρυσαφικά» της χώρας, είναι το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας.

Σχετικά με τα μέτρα που φέρεται να ζητά η τρόικα, υπάρχει ασάφεια για το πού σταματούν οι απαιτήσεις των δανειστών και πού αρχίζουν οι επιδιώξεις εγχώριων συμφερόντων…

Άλλωστε όπως εύστοχα παρατηρεί σε άρθρο του ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο ισχυρισμός του Λουκά Παπαδήμου, ότι με αυτά τα μέτρα θα σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία και θα τη διατηρήσει στο ευρώ, είναι ψέμα μεγαλύτερο από το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι συμφωνίες αυτές, με τη μορφή τουλάχιστον που τίθενται σήμερα, λύνουν τα χέρια των πιστωτών και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που αυτοί ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό, όπως και τη δική μας, για να οδηγήσουν, αν το επιλέξουν, τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική καταστροφή προς παραδειγματισμό όλης της Ευρώπης και να την πετάξουν έξω από το ευρώ, αφού πρώτα λύσουν τα δικά τους προβλήματα με το ελληνικό χρέος και αρπάξουν νομίμως, με την απαιτούμενη ψήφο 180 βουλευτών, για την οποία σχηματίστηκε αυτή η κυβέρνηση, τους τίτλους ιδιοκτησίας της χώρας, μαζί και όσων ενεργειακών πόρων ανακαλυφθούν!

Παράξενο είναι, συνεχίζει ο Δ. Κωνσταντόπουλος, γιατί δεν λειτουργεί το ένστικτο αυτοσυντήρησης στους κυρίους Παπαδήμο, Σαμαρά, στους συνεργάτες τους, στην ελληνική πολιτική και άρχουσα τάξη στο σύνολό της. Ακόμη και το θλιβερό τέλος του Γ. Παπανδρέου δίπλα τους δεν τους διδάσκει. 

Ελπίζουν ότι δεν τους αφορά. Ψυχολογικά, παραμένουν εγκλωβισμένοι στην τροχιά καταστροφής της Ελλάδας, αυταπατώμενοι ότι δεν θα είναι και δική τους αυτοκαταστροφή, ανήμποροι να ενεργήσουν ως αυτόνομα υποκείμενα…. Ο αρχηγός της ΝΔ ανέλαβε μια επιπλέον ιστορική ευθύνη. Προσωποποιώντας για μεγάλο διάστημα την ελπίδα μέρους των Ελλήνων για εναλλακτική, συνέβαλε καθοριστικά με τη μεταστροφή του στο κλίμα κατάθλιψης που επικρατεί τώρα, αναγκαίο για να πραγματοποιηθούν τα εγκλήματα κατά της χώρας που προγραμματίζονται τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: