Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Γίνονται επιτέλους (!) οι Σ.Ε.Α. στην Εγνατία Οδό

Ζήτημα λίγων μηνών είναι πλέον η κατασκευή των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) κατά μήκος της Εγνατίας Οδού. Στην Ήπειρο προβλέπεται να δημιουργηθούν τρεις Σ.Ε.Α., εκ των οποίων δυο θα γίνουν στα Γιάννινα (ένα στη θέση Περιστέρι και ένα διπλό στη θέση Ταξιάρχης) και ένα στη Θεσπρωτία (στο Ελευθεροχώρι). 
Έτσι, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας, οι χρήστες του δρόμου, όχι μόνο θα μπορούν, επιτέλους, να βρίσκουν βενζίνη, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, αλλά και να ξεκουράζονται σε σύγχρονα καταστήματα, όπου θα υπάρχει φαγητό, ποτό κ.α. 
Όπως έγραψε χθες ο «Αγγελιοφόρος», οι σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών θα παρέχουν τη δυνατότητα στάσης ή ολιγόωρης στάθμευσης, ενώ θα καλύπτουν ανάγκες των ταξιδιωτών όπως εστίαση, χρήση τηλεφώνου, αγορές (μίνι μάρκετ), τουαλέτα κ.α. 

Τα άλλα σημεία… 
Εκτός από τα τρία σημεία στην Ήπειρο, Σ.Ε.Α. θα κατασκευαστούν ακόμη στο Σώστη Ροδόπης, στο Αρδάνιο του Έβρου, στη Σιάτιστα, στον Πολύμυλο Κοζάνης, ένα ζεύγος στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης και ένα μονό στον αριστερό κλάδο στην Καρβάλη της Καβάλας. «Η κατασκευή των ΣΕΑ δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο. Οι ταξιδιώτες πρέπει και βενζίνη να βρίσκουν, χωρίς να βγαίνουν από τον άξονα, αλλά και να μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια τουαλέτα», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Γιάννης Τσακλίδης.



Πηγή:  proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: