Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Η Άγκυρα σε αναβρασμό,η Αθήνα σε συναγερμό.


Καζάνι που βράζει οι Τουρκικές ΕΔ,μετά από τη προφυλάκιση του μέχρι το 2010 Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου στρατηγού Ιλκέρ Μπασπούγ. Οι φήμες για μαζικές παραιτήσεις στα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας είναι έντονες σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη και φυσικά έχουν θέσει σε συναγερμό την Αθήνα και τα Γενικά Επιτελεία που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελιξεις στη γειτονική χώρα.
Σ΄ αυτό το κλίμα οι κινήσεις των τελυταίων ημερών από την ηγεσία του ΥΕΘΑ και τα “ανοίγματα” προς δύο κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης Ερντογάν (Νταβούτογλου-Μπαγίς) από τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο προκαλούν αίσθηση και ερωτήματα. 

Η κυβέρνηση Ερντογάν δίνει μια νέα και ίσως καθοριστική μάχη στον πόλεμο εναντίον του κεμαλικού κατεστημένου.Και σε μία περίοδο που η Τουρκία όσο κι αν ψάξει δεν μπορεί να βρει χώρα με την οποία οι σχέσεις της θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απλά καλές,δεν γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί πρέπει η Ελλάδα να δώσει “χείρα βοηθείας” και “πιστοποιητικό καλής γειτονίας” στην Άγκυρα. Όταν μάλιστα η ίδια δεν έχει κάνει το παραμικρό βήμα για να το κερδίσει.Αντιθέτως.

Βαδίζουμε με βάση κάποιο σχέδιο ή όχι;

Πάντως στη Τουρκία η σύλληψη Μπασμπούγ έχει προκαλέσει θύελλα.

Σχολιάζοντας τη σύλληψη ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ είπε ότι “όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου”.

Ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε επίσης έκκληση για ηρεμία. 

Από την άλλη ο πρόεδρος του  CHP Κεμάλ  Κιλιντσντάρογλου μίλησε για  "δικαστήρια ειδικής δικαιοδοσίας δεν είναι δικαστήρια που απονέμουν δικαιοσύνη, και παλιότερα είχα πει πως πρόκειται για δικαστήρια που εγκρίνουν τις αποφάσεις που παίρνουν οι πολιτικές εξουσίες. Αυτό συνεχίζω να το πιστεύω".


Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: