Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Είπαν το τελευταίο αντίο στον Γ.Κεφαλογιάννη

Τον επικήδειο εκφώνησε η κόρη του εκλιπόντος, βουλευτής της Ν.Δ., Όλγα Κεφαλογιάννη. "Μια αστραπή είναι η ζωή πατέρα, μα προλαβαίνουμε. Καλό ταξίδι. Σε λατρεύουμε", είπε σε κλίμα συγκίνησης ενώ μίλησε για όλη την πολιτική διαδρομή του Γιάννη Κεφαλογιάννη.


Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς του πατέρα της με την Κρήτη και το χωριό του, τα Ανώγεια, μίλησε για την πορεία του στην ιατρική και την πολιτική, για τα διδάγματα που πήρε από εκείνον η ίδια και οι αδερφές της, για τη μητέρα της που ο Γιάννης Κεφαλογιάννης της ήταν ευγνώμων που στεκόταν πάντα δίπλα του, για τις πολιτικές του αποφάσεις, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία του ΕΚΑΒ ή το κάψιμο των φακέλων πολιτικών και κοινωνικών φρονημάτων, που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα του Κρητικού πολιτικού, που πρόσφερε ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου, υπηρετώντας τον κοινοβουλευτισμό και την παράταξή του για πενήντα χρόνια.

Από τον πολιτικό κόσμο παρόντες στη νεκρώσιμο ακολουθία ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, πλήθος βουλευτών της Ν.Δ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη με τους τρεις βουλευτές του κόμματός της, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τασούλας.













Παρούσα ήταν σύσσωμη η οικογένεια Βαρδινογιάννη, από την οποία έλκει την καταγωγή της η σύζυγος του εκλιπόντος, ο ναύαρχος ε.α. και ηγετική μορφή στο Κίνημα του Ναυτικού, Νίκος Παππάς, οι εκδότες Σταύρος Ψυχάρης και Γιώργος Μπόμπολας, ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο γνωστός Κρητικός λυράρης Μανώλης Κονταρός και πολλοί.



Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: