Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

«Τραβάει το σχοινί» η Κυβέρνηση με αφορμή το Νόμο για τα ΑΕΙ…

Το παιχνίδι της… γάτας με το ποντίκι παίζουν Κυβέρνηση και Πανεπιστήμια, με αφορμή την εφαρμογή του Νόμου –πλαισίου στα ΑΕΙ. Την ώρα που πολλά Ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και αυτό των Ιωαννίνων, έχουν αναβάλλει την εκλογή των νέων συμβουλίων Διοίκησης, λόγω ανετοιμότητας, η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ζητάει εδώ και τώρα από τα ΑΕΙ να εφαρμόσουν άμεσα το Νόμο, ειδάλλως θα έχουν κυρώσεις!
Χθες, αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, με επικεφαλής αυτόν του ΑΕΙ Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, όπου του ζήτησαν να εγκριθούν από τις Συγκλήτους των ΑΕΙ και όχι από τα Συμβούλια Διοίκησης, οι νέοι προϋπολογισμοί των Πανεπιστημίων. Κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό από το Υπουργείο. 
Χωρίς λεφτά… 
Υπενθυμίζεται, ότι τα Ιδρύματα οφείλουν να ολοκληρώσουν ως τις 15 Ιανουαρίου τις εκλογές, για να γίνει η χρηματοδότηση μέσω των νέων συμβουλίων Διοίκησης, διαφορετικά δεν θα δουν το χρώμα του χρήματος! 
Όμως, με τα περισσότερα ΑΕΙ να έχουν αναβάλλει τις εκλογές, είναι πλέον στη διακριτική ευχέρεια του Υπουργείου Παιδείας να αποφασίσει τι θα κάνει. Αν θα κόψει δηλαδή ή όχι τα χρήματα από τα ΑΕΙ. 
«Είπαμε να «ξεμπλοκαριστεί» το ζήτημα του προϋπολογισμού από τις εκλογές των μελών των συμβουλίων. Περιμένουμε να ληφθεί πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Προτείναμε λύσεις για εκείνα τα πανεπιστήμια που δεν θα έχουν συμβούλια διοίκησης ως τις 15 Ιανουαρίου» είπε, μεταξύ άλλων, ο Τρ. Αλμπάνης. 
Νέα συνάντηση πρυτάνεων και αναπληρωτή υπουργού Παιδείας αναμένεται πιθανόν αύριο, Τετάρτη.
Ανεβλήθησαν… 
Υπενθυμίζεται, ότι ο «Π.Λ.» είχε γράψει για την αναβολή των εκλογών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου. 
Αρχικά, οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για τις 23 του μήνα, όμως επειδή η Επιτροπή δεν παρέλαβε εγκεκριμένους, από το Πρυτανικό Συμβούλιο, τους εκλογικούς καταλόγους των μελών ΔΕΠ, αυτές αναβλήθηκαν. 
Πλέον «η νέα ημερομηνία εκλογών θα οριστεί 20 ημέρες μετά την παραλαβή των επικυρωμένων από το Πρυτανικό Συμβούλιο εκλογικών καταλόγων των μελών ΔΕΠ», όπως ανέφερε σε επιστολή του προς τον Πρύτανη, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γεροθανάσης.





Πηγή:  proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: