Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Υποχρεωτικά οι νύφες να φορούν... εσώρουχα


Νόμο να φορούν οι νύφες... εσώρουχα προωθεί Βραζιλιάνος δημοτικός σύμβουλος. Ο Ozias Zizi ισχυρίζεται ότι όλο και περισσότερες γυναίκες στη νοτιοανατολική πόλη Vila Velha εμφανίζονται στη γαμήλια τελετή τους χωρίς να φορούν εσώρουχα κάτω από το νυφικό. Οι προληπτικές νύφες θεωρούν ότι ο γάμος τους θα κρατήσει περισσότερο και θα είναι ευτυχισμένος αν δεν φορούν εσώρουχα στη διάρκεια της τελετής.

Βασισμένος σ’ αυτήν τη λαϊκή πεποίθηση ο δημοτικός σύμβουλος προωθεί νόμο που θα εξαναγκάζει τις νύφες να εισέρχονται στον ναό σεμνά ενδεδυμένες...

Ωστόσο, κανείς -εκτός του γαμπρού- δεν μπορεί να ελέγξει τελικά αν ο νόμος τηρείται ούτε ποιες νύφες... τον παραβιάζουν. Σύμφωνα, επίσης, με τον δημοτικό σύμβουλο, πρέπει να τεθεί κι ένα όριο στο ντεκολτέ των νυφών, ώστε να μην έρχονται σε δύσκολη θέση οι ιερείς που τελούν το μυστήριο. «Οι άνθρωποι μπορούν να παντρεύονται όπως επιθυμούν, αλλά εφόσον εισέρχονται σε ιερό τόπο λατρείας πρέπει να δείχνουν κι ανάλογο σεβασμό. Και χωρίς εσώρουχα απλώς δεν το κάνουν», πρόσθεσε ο άνδρας.

Ένας πάστορας στην πόλη χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του συμβούλου ως «γελοίους» όπως δημοσίευσε η Daily Mail: «Υπάρχουν γυναίκες που επιλέγουν να μην φορέσουν εσώρουχο. Αυτό δεν λέει τίποτα. Θα ήταν περίεργο αν προσπαθήσουμε να αστυνομεύσουμε κάτι παρόμοιο, να δούμε αν μια νύφη φορά εσώρουχα ή όχι!», αντέτεινε ο ιερέας.

 Πηγή: ofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: