Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Με ένα γιατρό λειτουργεί η Μονάδα Τεχν. Νεφρού στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Με λουκέτο απειλείται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο ένας γιατρός και δέκα νοσηλεύτριες, οι οποίοι καλούνται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες πολλών ασθενών. Παρεμβάσεις αλλά και επερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα έχει κάνει βουλευτής Πρέβεζας της Ν.Δ. Δημήτρη Τσουμάνη αλλά και το Κ.Κ.Ε., ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απάντηση από πλευράς του υπουργείου Υγείας.

Να σημειωθεί εδώ ότι η Μονάδα έχει μείνει από τις αρχές του 2011 με έναν μόνο Νεφρολόγο, τον κ. Μάνθο Δαρδαμάνη, που είναι παράλληλα και ο Διευθυντή της, καθώς ο μοναδικός Επιμελητής που υπήρχε απεβίωσε
Όπως καταγγέλλει στην ιστοσελίδα «Hpeiros.gr» ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Πρέβεζας, κ. Νίκος Μπακόλας, «από τις 13 Ιανουαρίου εγκρίθηκε η μετακίνηση νεφρολόγου από το Κέντρο Υγείας Φιλιατών στο Γεν. Νοσοκομείο Πρέβεζας για ένα μήνα, η οποία ωστόσο δεν υλοποιήθηκε μέχρι τώρα. Η κατάσταση είναι αδιέξοδη και συνάμα επικίνδυνη για τη ζωή των ασθενών, καθώς ο κίνδυνος να χάσει τη ζωή του κάποιος ασθενής αβοήθητος είναι τεράστιος».
Σύμφωνα με τον κ. Μπακόλα, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, πολλοί ασθενείς θα αναγκαστούν να διανύουν τρεις φορές την εβδομάδα, απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων, προκειμένου να κάνουν αιμοκάθαρση στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων. 




Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: