Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Θανάση Οικονόμου με Γ. Παναγόπουλο και Δ. Ασημακόπουλο


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρη Ασημακόπουλο, είχε ο Θανάσης Οικονόμου αναφορικά με τις τελευταίες απαιτήσεις της «Τρόικα» για μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Η συνάντηση πρόεκυψε ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης του Θανάση Οικονόμου ότι «η Κυβέρνηση πρέπει να πει ένα ευγενικό αλλά στιβαρό όχι σε έναν τέτοιο εκτροχιασμό, καθώς η εμμονή σε οριζόντια μέτρα κατά των μισθωτών οδηγεί σε ύφεση».


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ ξεκαθάρισε ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση και ότι «ο μόνος διάλογος που μπορεί να γίνει είναι για κόστη που δεν αφορούν τους μισθούς και βεβαίως κανένας διάλογος δε μπορεί να γίνει υπό τη δαμόκλειο σπάθη, υπό την απειλή ότι μπορεί να εκδοθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

 Ο Δημήτρης Ασημακόπουλος αναφερόμενος στο θέμα επεσήμανε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα επηρεάσει πολύ λίγο έως μηδαμινά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και το χαρακτήρισε «ψευτοδίλημμα».

Στο πέρας της συνάντησης ο Θανάσης Οικονόμου ζήτησε να γίνει κατανοητό από όλους ότι σε όλα υπάρχουν όρια. «Δεν μπορεί να δικαιολογηθούν νέα μέτρα αν πρώτα δεν ληφθούν και δεν αποδώσουν τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: