Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται τώρα «χαράτσι» και για τα αγροτεμάχια

Μετά το «χαράτσι» για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που εισπράττει το υπουργείο Οικονομικών μέσω της ΔΕΗ, φαίνεται πως «έκτακτο» φόρο θα υποχρεωθούν να πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων! Η σχετική εισήγηση για την φορολόγηση και των εκτάσεων που ανήκουν στην κατηγορία των αγροτεμαχίων είναι πάνω στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με την «Καθημερινή» και θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος. 

H συλλογική των ιθυνόντων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαφοροποιείται πολύ από αυτήν που χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς στα υπόλοιπα ακίνητα. Σύμφωνα μ’ αυτήν, το κράτος δεν εισπράττει τίποτα από αγροτεμάχια η αξία των οποίων ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, καθώς βρίσκονται σε προνομιούχες περιοχές. Κάτω από αυτό το πρίσμα, το υπουργείο σχεδιάζει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, με βάση την αντικειμενική τους αξία. 
Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι θα φορολογηθούν τελικά μόνο τα «φιλέτα» της Μυκόνου ή του Κολωνακίου. Όπως έγινε με το «χαράτσι» της ΔΕΗ, με το οποίο επιβαρύνθηκαν όλοι ανεξαρτήτως οι ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, έτσι κι εδώ, αν εφαρμοστεί η ρύθμιση, θα κληθούν να πληρώσουν τη… νύφη όχι μόνο οι προνομιούχοι, αλλά και όλοι εκείνοι οι πολίτες οι οποίοι έτυχε να διαθέτουν εκτάσεις γης μηδαμινής ή μικρής αξίας σε χωριά και απομακρυσμένες περιοχές. Μπορεί τα ποσά να διαφέρουν, όμως η επιβάρυνση θα είναι κατ’ αναλογίαν ίδια για έχοντες και μη!


Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: