Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου


Συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου είχε ο Ευ. Βενιζέλος το μεσημέρι στο περιθώριο του Εθνικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην άποψή του ότι το χρονοδιάγραμμα της πρότασης Παπανδρέου για εσωκομματικές εκλογές μέσα στον Μάρτιο, είναι δύσκολα εφαρμόσιμο και αναλόγως των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα θα αναθεωρηθεί. 
Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να επανέλαβε στον κ. Παπανδρέου τα κρίσιμα θέματα που έχει μπροστά της κυβέρνηση Παπαδήμου. Από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ως τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του PSI και την δανειακή σύμβαση. «Τα ψέματα τελείωσαν. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», είπε ο κ. Βενιζέλος σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους θεωρώντας – όπως είπε – δεδομένη τη στήριξη από τους υπουργούς αλλά και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Είχε άλλωστε προηγηθεί, όπως είπε, τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Σόιμπλε, ενώ θα ακολουθούσε συνάντησή του με τον Βεστερβέλε και μετά με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Ειδικά για τον κ. Βεστρεβέλε είπε ότι ήρθε στην Ελλάδα για να ασκήσει πίεση.

«Πιστεύει κανείς ότι ο Σαμαράς θα διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ και θα αφήσει χρόνο για τις εσωκομματικές μας διαδικασίες μετά την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης;», ρώτησε ο κ. Βενιζέλος – επιστρέφοντας στα θέματα του ΠΑΣΟΚ - για να υποστηρίξει ότι εσωκομματικές εκλογές τον Μάρτιο δεν είναι εφαρμόσιμες και η ΝΔ θα πιέσει για άμεση διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, με το τέλος των διαπραγματεύσεων και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Και κατέληξε: «Εγώ επιμένω σε αυτά που είπα χθες. Δε μπορώ πλέον να παρακολουθήσω τους εσωτερικούς ρυθμούς του ΠΑΣΟΚ. Ότι πει το Εθνικό Συμβούλιο είναι σεβαστό. Αλλά το Εθνικό Συμβούλιο άλλωστε θα ξανασυνεδριάσει για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα. Και τότε θα δούμε…».

Όταν δε ρωτήθηκε αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ εφόσον ισχύσει το χρονοδιάγραμμα του Μαρτίου, απάντησε, με ερώτηση: «Τι σημαίνει αυτή τη στιγμή να είσαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;».


Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: