Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

"Τα άκουσαν" οι πολιτικοί στον Αγιασμό των υδάτων


Με συνθήματα υποδέχτηκε ο κόσμος τους πολιτικούς που έδωσαν το παρών στην τελετή του Αγιασμού στη Δεξαμενή, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου. Αν και οι αποδοκιμασίες ήταν σε ήπιους τόνους, το λιγοστό πλήθος φώναζε "καλοφάγωτα και καλό χώνεμα" αλλά και "φέρτε τα λεφτά από τις off shore πίσω". Τη κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου ενώ παρόντες ήταν και οι Προκόπης Παυλόπουλος και Μιχάλης Καρχιμάκης.

Η υπουργός Παιδείας ευχήθηκε σε 4 μήνες η Ελλάδα να έχει κατοχυρώσει τη θέση της στο ευρώ, ενώ δήλωσε "έχουμε εμπιστοσύνη πως μπορούμε να αλλάξουμε το ρου των γεγονότων".Από το πρωί τα μέτρα Ασφαλείας ήταν δρακόντεια στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην περιοχή του Κολωνακίου η οποία ήταν απροσπέλαστη.
Αποδοκιμασίες και στον Πειραιά
Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της χώρας, ο αγιασμός των υδάτων, με τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού στη θάλασσα, ανάμεσα στα ναρκαλιευτικά «Καλυψώ», «Ευ. Νίκη» και «Καλυστώ». Άνδρες του Σώματος Ελλήνων Βατραχανθρώπων βούτηξαν στη θάλασσα και ανέσυραν τον σταυρό.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, και βουλευτές όλων των κομμάτων.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά τη λήξη της τελετής ευχήθηκε "χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους, να είμαστε μονιασμένοι, να κάνουμε το καλό και θα τα καταφέρουμε".
Κατά τη διάρκεια της τελετής, δεν έλειψαν αποδοκιμασίες από ομάδες πολιτών, όπως οι πρώην εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, οι οποίοι ζήτησαν να γίνουν εργοστάσια και να φύγει η ανεργία.
Μάλιστα, αποδοκιμασίες ακούστηκαν και για το πρόσωπο του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος σε σχετική ερώτηση δικαιολόγησε την οργή του κόσμου.
"Ο κόσμος είναι κουρασμένος και πρέπει να σταθούμε πλάι του", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Το πρωί, πριν την τελετή του αγιασμού των υδάτων, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγ. Τριάδας, χοροστατούτος του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ. Λόγω της τελετής στον Πειραιά τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Γιούχαραν τον Μαγκριώτη στη Μητρόπολη
Οι αποδοκιμασίες δεν έλειψαν και στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος του καθαγιασμού των υδάτων στο Θερμαϊκό Κόλπο.
Κατά την αποχώρηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη ακούστηκαν γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες από ομάδα πολιτών κατά της κυβέρνησης και των πολιτικών.
Εκτός από τον κ. Μαγκριώτη, παρευρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αγγελος Κολοκοτρώνης. 

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: