Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

«Εκρηκτικό» το κλίμα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μυρίζει… μπαρούτι το κλίμα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αφού όλοι οι Σύλλογοι αντιδρούν κάθετα στην εφαρμογή του νέου Νόμου- πλαισίου. Την ίδια ώρα, ακόμη δεν έχει ανοίξει ολόκληρος ο προϋπολογισμός για το νέο έτος, με αποτέλεσμα να παραμένουν τα προβλήματα στο Ίδρυμα. 
Υπενθυμίζεται, ότι προ ημερών το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν είχε χρήματα ούτε και για πετρέλαιο και σε πολλές Σχολές, φοιτητές και καθηγητές έκαναν μάθημα στο κρύο. Τώρα, το πρόβλημα της θέρμανσης, όπως λένε φοιτητές, κάπως έχει λυθεί, όμως τα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος συνεχίζονται. 

Ενωμένοι… 
Η Πρυτανεία, αναγκασμένη από το Υπουργείο Παιδείας, έστειλε τελικά στην οργανωτική επιτροπή τους εκλογικούς καταλόγους. Αυτό σημαίνει, ότι άμεσα, πιθανόν μέσα στο Φεβρουάριο θα προκηρυχθούν οι εκλογές, κάτι που αναμένεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το «θερμόμετρο» στο ΑΕΙ των Ιωαννίνων. Εκπρόσωποι του Συλλόγου ΔΕΠ, των υπαλλήλων και των φοιτητών δηλώνουν, ότι ενωμένοι θα προσπαθήσουν να ματαιώσουν τις εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος, που είναι μια από τις αλλαγές, τις οποίες φέρνει ο νέος Νόμος.

Οργανώνονται… 
Όλοι οι Σύλλογοι του Πανεπιστημίου, σε ανοιχτή σύσκεψη που έκαναν προχθές, μεταξύ άλλων, έθεσαν ως πρώτο στόχο την ματαίωση των εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου του Ιδρύματος. 
Μάλιστα, οι Σύλλογοι, σε κοινό ψήφισμά τους, καταγγέλλουν «τη δραματική μείωση των προϋπολογισμών των Πανεπιστημίων που οδηγούν σε υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών και απαιτεί την κάλυψη των πραγματικών λειτουργικών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών τους». 
Ακόμη, καλούν τη Σύγκλητο να αποφασίσει τη Συλλογική παράσταση διαμαρτυρίας του Οργάνου στην Περιφέρεια, καλώντας σε συμμετοχή όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, προκειμένου να αναδειχτεί η πραγματική διάσταση της υποχρηματοδότησης του Πανεπιστημίου και τα προβλήματα λειτουργίας που προκαλεί. 

Στο ΤΕΙ… 
Τέλος, για σήμερα Παρασκευή είναι προγραμματισμένες οι εκλογές στο ΤΕΙ Ηπείρου (στην Άρτα) για την ανάδειξη συμβουλίου διοίκησης, που έχουν αναβληθεί ήδη δυο φορές! Την πρώτη οι φοιτητές πήραν την κάλπη και έφυγαν (!), ενώ την δεύτερη πήραν την κάλπη από τον χώρο διεξαγωγής των εκλογών, κατέβηκαν στον προαύλιο χώρο και την πυρπόλησαν!

***
Όλα τα παραπάνω δείχνουν, ότι και στην Ήπειρο, η Τριτοβάθμια εκπαίδευση διανύει δύσκολες ώρες και δέχεται απανωτά πλήγματα. Δυστυχώς, για την εικόνα αυτή, που δεν τιμά κανέναν, την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η Πολιτεία, η οποία συνεχίζει προκλητικά να αδιαφορεί για τα προβλήματα που κυρίως αυτή έχει δημιουργήσει…

Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: