Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Συμφωνία Παπανδρέου - Βενιζέλου για διαρχία - Παπανδρέου: Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου να ανοίγει σιγά - σιγά τα χαρτιά του και να αποκαλύπτει στο Πολιτικό Συμβούλιο όλα όσα είχε γράψει το Newsit στις 23/12. Το σχέδιο όμως σε όλο του το εύρος αποκάλυψε και στο blog του ο Ν. Ευαγγελάτος όπου αναλύοντας πρόσφατες δηλώσεις του Ευαγγελου Βενιζέλου, εξηγούσε γιατί θα επιλεγεί το σενάριο της διαρχίας το οποίο βολεύει και τους δυο άνδρες.
Ο κ. Παπανδρέου σύμφωνα με πληροφορίες είπε στο Πολιτικό Συμβούλιο ότι δεν θα είναι ούτε υποψηφιος Πρόεδρος, ούτε πρωθυπουργός.

Ζήτησε ωστόσο να γίνει από εκείνους που πρέπει υπεράσπιση της διετίας της διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο. Είπε επίσης ότι θα παραμείνει Πρόεδρος μέχρι το συνέδριο - το οποίο προσδιορίζεται έως τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου λίγο πριν ξεκινήσει το Πολιτικό Συμβούλιο, τηλεφώνησε στον κ. Βενιζέλο και τον ενημέρωσε για το σχέδιό του. Και ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε απόλυτα. 

Το σχέδιο λέει τα εξής: Συνεδρίαση της Κ.Ο. για την ανάδειξη υποψήφιου πρωθυπουργού μέσα στον Ιανουάριο και τον Ιούνιο εκλογή νέου Προέδρου με ψηφοφορία στη βάση. 

Αυτό που μένει τώρα, είναι πως θα αντιδράσουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ειδικά η λεγόμενο τρόικα (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Λοβέρδος, Μόσιαλος), οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από τις σημερινές ανακοινώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό Profil είπε: «Σύντομα θα γνωστοποιήσω τα μελλοντικά μου σχέδια». Στο ερώτημα: «Υπάρχει πιθανότητα επιστροφής σας;» απάντησε μόνο: «δεν το ξέρω». 

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόεδρος και προεδρεύων της συνεδρίασης Γιώργος Παπανδρέου
Ex officcio με βάση το Καταστατικό o γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης και ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής
Οι «κυβερνητικοί» Παντελής Οικονόμου και Πάρις Κουκουλόπουλος
Οι βουλευτές Νίκος Σαλαγιάννης και Τόνια Αντωνίου
Η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη
Οι «αυτοδιοικητικοί» Γιάννης Μίχας και Κώστας Ασκούνης
Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Ασπασία Παπαηλιού, Δημήτρης Σακελλάρης, Μαρία Παυλίδου, Έφη Χαλάτση, Χρυσάνθη Κίσκηρα και Νίκος Ανδρουλάκης 

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Από τα 14 μέλη του οργανου στην αντιπαπανδρεϊκή πλευρα βρίσκονται σίγουρα τα μισά, εκφράζοντας ουσιαστικά την θέση των υποψηφίων «διαδόχων» περί εκλογής νέου αρχηγού, το ταχύτερο δυνατόν, οι: Τ. Αντωνίου, Ν. Σαλαγιάννης, Σ. Ράπτη, Γ. Μίχας, Π. Κουκουλόπουλος, Ν. Ανδρουλάκης και Δ.Σακελλάρης.



Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: