Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τα Γιάννινα τίμησαν χθες τον Πολιούχο Νεομάρτυρα Γεώργιο

Κλειστά ήταν χθες τα εμπορικά καταστήματα στα Γιάννινα, οι τράπεζες και φυσικά τα σχολεία του διευρυμένου πλέον Δήμου. Ωστόσο, το δριμύ πρωινό κρύο απέτρεψε τους πιο πολλούς απ’ το να παρακολουθήσουν τις Θείες Λειτουργίες για τον Πολιούχο Νεομάρτυρα Γεώργιο και την Λιτανεία των λειψάνων του από τον φερώνυμο Ναό ως την Μητρόπολη.
Νωρίς το πρωί τελέστηκε χθες στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης, στο Σπίτι του Νεομάρτυρα στην οδό Μαυρογιάννη και στην Μητρόπολη του Αγίου Αθανασίου Θεία Λειτουργία. Στην συνέχεια, ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτανεία, από την Πλατεία Πάργης, με επικεφαλής τους επισκόπους Αυλώνος Χριστόδουλο και Κηφισίας Κύριλλο που χοροστάτησαν και στην εκεί Λειτουργία. Την πομπή συνόδευσαν ιερείς της Μητρόπολης Ιωαννίνων, στρατιωτικό άγημα, αγόρια και κορίτσια με παραδοσιακές στολές, επίσημοι, εκπρόσωποι Αρχών της πόλης και μερικές εκατοντάδες Γιαννιωτών που αψήφησαν το κρύο. 
Το «παρών» έδωσαν φέτος και μαθητές από τα 3ο, 5ο, 7ο και 9ο Γενικά Λύκεια Ιωαννίνων, καθώς και από Δημοτικά Σχολεία της πόλης.
Στις χθεσινές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Πέτσιος, οι αντιπεριφερειάρχες Παντελής Κολόκας, Γιάννης Καραμπίνας και Οδυσσέας Πότσης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο πρώην δήμαρχος Νίκος Γκόντας, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας Συνταγματάρχης Σπύρος Γκίζας, ο περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Χατζηεφραιμίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών.
Μέγας Εσπερινός τελέστηκε χθες το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό, ενώ σήμερα, Τετάρτη, ώρα 5 το απόγευμα, θα τελεστεί και πάλι στην Μητρόπολη Εσπερινός και θα ακολουθήσει η επιστροφή των λειψάνων του Νεομάρτυρα Γεωργίου στο Ναό της Πλατείας Πάργης.

Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: