Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στο Πανεπ. Ιωαννίνων για το νέο Νόμο

Στα… ύψη έχει φθάσει ο πυρετός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αφού σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν επιθυμεί να γίνουν εκλογές, για την ανάδειξη νέας Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, όπως επιτάσσει ο Νόμος - πλαίσιο.  Πολλοί Φορείς του Πανεπιστημίου ξεκινούν συντονισμένες δράσεις και σήμερα, 1 το μεσημέρι ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ, μαζί με το ειδικό και τεχνικό εργαστηριακό προσωπικό, τους διοικητικούς υπαλλήλους και φοιτητές, θα πραγματοποιήσουν συνδιάσκεψη για να αποφασίσουν τη στάση τους πάνω στο «καυτό» ζήτημα της εφαρμογής του Νόμου- πλαισίου. Όπως σημειώνουν, αν γίνουν τελικά οι εκλογές –που ήταν προγραμματισμένες για προχθες, αλλά αναβλήθηκαν- τότε ουσιαστικά το Υπουργείο θα έχει κάθε δικαίωμα να απαιτεί την πλήρη εφαρμογή του Νόμου. 
«Οι εκλογές για τη νέα Διοίκηση είναι κόκκινη γραμμή. Αν γίνουν, θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το δημόσιο Πανεπιστήμιο» λένε εκπρόσωποι των φοιτητών. 

Η πιο κρίσιμη… 
Όπως σημειώνουν μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, αυτή η περίοδος είναι η πιο κρίσιμη για το Ίδρυμα. «Το Υπουργείο απαιτεί την πλήρη εφαρμογή του Νόμου, όμως πρέπει άπαντες να καταλάβουν, ότι αυτό θα έχει ως συνέπεια να αλλάξει εντελώς το σκηνικό σε ό, τι ξέραμε μέχρι τώρα». 
Τέλος, να σημειωθεί, ότι το νέο Συμβούλιο Διοίκησης, ανάλογα με τους πόρους που θα έχει στη διάθεσή του, θα μπορεί να αποφασίσει ποιες υπηρεσίες πρέπει ή όχι να παραμείνουν, οδηγώντας βέβαια τους υπαλλήλους αυτών που θα κλείσουν στην ανεργία.



Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: